De Athora Great Bruges Marathon wordt een virtueel evenement

Topfavoriet Willem Van Schuerbeeck won vorig jaar de marathon in Brugge die er dit jaar dus niet komt. © ACR
Redactie KW

De actualiteit omtrent Covid-19 dwingt de organisatie de marathon in Brugge ertoe om de vierde editie met een jaar uit te stellen. Er komt op 17 en 18 oktober wel een virtuele versie van het evenement.

De Athora Great Bruges Marathon stond op zondag 18 oktober gepland en was goed voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap marathon alle categorieën en masters.

Met de start en finish, respectievelijk op de Dijver en de Grote Markt van Brugge, en een parcours tot aan de kust, konden de deelnemers zich geen mooier decor inbeelden om hun loop- of wandeltocht van 42 km te beginnen en te eindigen. Ook de lopers en wandelaars van de halve marathon en de deelnemers aan de Family Walk over 8 km zouden van start en geëindigd zijn in deze unieke setting.

Voor de editie van vorig jaar waren er ruim zesduizend lopers en wandelaars uit binnen- en buitenland naar Brugge afgezakt. Een beeld dat we dit jaar dus niet zullen zien. “Het is onder de huidige omstandigheden niet langer realistisch om het evenement op 18 oktober te organiseren, zoals we het normaliter voor ogen hadden. We moeten als maatschappij collectief onze verantwoordelijkheid nemen en gevolg geven aan de maatregelen die de overheden momenteel nemen”, klinkt het bij Golazo als organisator. “Het zal een gezamenlijke en massale inspanning vragen om COVID-19 onder controle te krijgen. Als organisatie hebben we daarnaast ook een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.”

Volgend jaar op 17 oktober

Volgend jaar, op 17 oktober 2021, zal er een nieuwe fysieke editie van de Athora Great Bruges Marathon plaatsvinden. “De deelnamebewijzen blijven automatisch geldig voor de editie 2021. De deelnemers hoeven hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Inschrijven voor de 2021-editie kan vanaf later dit jaar”, aldus nog de organisator.

Golazo wil de sportievelingen dit jaar nog voorzien van een nieuwe uitdaging. “Hiervoor werken we momenteel aan een alternatieve, digitale versie van de Athora Great Bruges Marathon. Meer info hierover volgt de komende weken.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier