Davy Stieperaere en Annelies Demuynck winnen Rond de Nieuwe Koerswijk in Oostende

Winnaars Davy Stieperaere en Annelies Demuynck. © FRO
Redactie KW

Ruim dertig kinderen (voor de jeugdloop) en 223 atleten (voor de prestatieloop) boden zich aan voor Rond de Nieuw Koerswijk, de twaalfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. De kinderen liepen 1 km, de dames en de heren-5 zes km en de heren 1-4 negen km.

Winnaars van de jeugdloop waren Sequaia Vanfraeghem en Lani Nagels. Bij de dames liep Annelies Demuynck uit Bredene gezwind naar haar tiende zege. Na de eerste ronde passeerde ze in de top 10 van de heren. Ze liep de zes km in 22’41”, tien seconden sneller dan Lies Deruddere (Wevelgem), maar anderhalve minuut voor op de derde, Ann Beel uit Oostende.

Bij de heren liep Davy Stieperaere (Wevelgem), eindwinnaar van het Kustcriterium 2017 en 2018, na één kilometer al aan de leiding. Zijn dichtste achtervolgers waren Frederik Ameloot (Veldegem) en Carl Degraeve (Oostende). Verder volgde een groepje met Yordi Vanhee (Oostende), triatleet Benjamin Verlet (Oostende), Frederik Declercq (Oostende), Wim Coussement (Woumen), Jens Ketels (Gistel) en Luc Deketelaere (Gistel).

Davy Stieperaere liep steeds verder weg en finishte in 30’01”, driekwart minuut voor Frederik Ameloot. Carl Degraeve, lid van Hermes AC, werd derde op ruim één minuut, Benjamin Verlet werd vierde op ruim anderhalve minuut.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door het Westerkwartier op vrijdag 14 september met start en aankomst in de Spaarzaamheidstraat in Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier