De organiserende Bangermannen, de club rond zijspanrijdster Colleen Van Troys werd dik beloond voor de grote inzet en verzorgd circuit.

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke liet er geen twijfel over bestaan wie de beste Internationaal is bij de Vlaamse federatie. In de eerste reeks moest hij enkele ronden knokken om de leiding te veroveren, en een heel sterke Wietse Brackman naar twee te verwijzen. In de tweede heat kopstart van Dewulf, en enkel de ereplaatsen brachten enige spanning mee. Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) deed een goede zaak in het B.K., als leider bij de Internationalen mx2 werd hij opnieuw dubbelwinnaar. Woby sloot zijn reeksen knap af op de derde en vierde plaatsen tussen de mx1-rijders. Bij deze Inters mx2 was de derde podiumplaats voor Mattis Meersschout (Wingene) met de derde en tweede plaatsen.

Damon Tanghe (Ooigem) mocht naar de hulde op het hoogste schavotje, hij werd winnaar bij de Inters Open B met reekszege en tweede plaats. Julie Vandevelde (Desselgem) werd andermaal dubbele reekswinnaar bij de Dames, tussen de heren Nieuwelingen B legde de jonge freule beslag op de vijfde en zesde plaatsen.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) mocht mee op het podium als derde bij de Nieuwelingen B met de derde en vijfde plaatsen. Davy Dury (Ieper) winnaar bij de Nieuwelingen Open met tweede plaats en reekszege, en de tweede podiumplaats voor Dwight Van Den Bogaert (Sint Eloois Vijve) met reekszege en vierde plek. Gilles Gesquiere (Adinkerke) was andermaal de beste bij de Nieuwelingen mx1, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en finishte als tweede in de slotmanche. Bij deze was de derde podiumplaats voor Dieter Debaets (Stacegem) met de tweede en derde plaatsen. Emiel Soens (Zwevegem) legde beslag op de derde en tweede plaatsen bij de Beloften waarmee hij tweede was in de eindstand.

Jason Carron (Tielt) was heel sterk bezig voor eigen volk in de eerste reeks bij de Nationalen mx1, hij nam kopstart en leidde de grote bende van start tot finish. In de tweede manche als derde van start en deze posities bleven behouden tot de geblokte vlag er een einde aan maakte. Jason mocht met de hulde op het hoogste schavotje als eindwinnaar. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de Masters, en de derde podiumplaats was voor Erwin Van Tatenhove (Zwevezele) die als vierde en tweede afsloot.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) zorgde alweer voor heel wat spektakel en spanning bij de vierwielers. In de eerste reeks achtervolgen om pas in de voorlaatste ronde de aansluiting met de kopman te maken en in de ultieme ronde de leiding te pakken. In de tweede manche harde strijd met drie toppers en nieuwe reekszege van Sunny voor Europees kampioen Davy De Cuyper (Deerlijk) die in de eerste reeks uitviel met mechanische problemen, en Dorano Plevoets die de tweede podiumplaats pakte bij de Quads A. In groep B waren de bloemen voor Izegemnaar Bert Bintein met dubbele reekszege, hij finishte als zevende en achtste tussen de A-rijders.

Met 33 Zijspannen aan de start

Het was een nieuwe hoogdag voor de zijspannen die met liefst 33 duo's de inschrijvingstafel passeerden. Het was dan ook drummen aan de start, in de eerste reeks ongelukkig afgelopen voor de streekrijders Stoffel Van Coillie - Alesio Soenens (Ingelmunster) die met blessures afgevoerd werden, en de organisator-thuisrijdsters Colleen Van Troys - Jitske De Soete.

Gastrijders Jan Hendrickx-Peter Beunk van het Meor-team schreven beide reeksen op hun naam, de GP-rijders moesten de eerste reeks hard knokken na start uit de tweede lijn, en namen kopstart in de slotmanche.

Het was al MEOR op het podium wat de klok sloeg, de mannen van coach Marc Vandaele pakten liefst vier podiumplaatsen, in groep A de tweede plaats voor Bert Soetaert - Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) die als tweede en derde de finish bereikten na goede starts. Op de derde podiumplaats Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die in de eerste reeks slecht van start gingen en hard moesten knokken om alsnog als vierde te eindigen na formidabele remonte. In de tweede heat betere start als derde en afgesloten op de tweede plek na harde strijd tegen Soetaert en vooral Dylan Boussy - Dagwin Sabbe (Koekelare)die als derde en vierde afsloten en net het podium misten.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke)die in beide reeksen als zesde door de finish kwamen, als tweede en reekswinnaar. Daen Valcke - Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) ook al van team Meor, mochten mee op de foto als tweede in totaal na hun vierde en tweede plaatsen, en de derde podiumplaats voor Bjorn De Schuyter - Steve De Schacht (Gistel).

Volgende afspraak op 1 juli te Oostkamp, proeven B.K. voor Nieuwelingen Open en mx2, Beloften, Junioren en Nationalen mx1 en 2.

(GuidoA. - foto G.Coghe)