Davis Cup komt wellicht naar Middelkerke

Is David Goffin binnenkort aan het werk te zien in Middelkerke? © BELGA
Redactie KW

In juli speelt België de kwartfinale van de Davis Cup, het officieuze wereldkampioenschap tennis voor mannenteams, in Middelkerke.

België kwalificeerde zich onlangs voor die kwartfinales door topnatie Zwitserland (zonder toppers Federer en Wawrinka weliswaar) uit te schakelen. In de kwartfinale treft België nu Canada en de ontmoeting wordt zo goed als zeker afgewerkt in Middelkerke. Eerst was de Sleuyter Arena in Oostende, thuishaven van basketbalclub Oostende, de uitverkoren uitvalsbasis, maar die deal ging niet door. België kiest ervoor om buiten te spelen en dat gebeurt nu dus meer dan waarschijnlijk in Middelkerke, dat ervaring heeft met internationale tornooien in Westende en Middelkerke.

De gemeente Middelkerke diende een dossier in om de interland op het sportpark De Krokodiel te organiseren. Daar zou een gravelterrein worden aangelegd met een tribune voor 5.000 tot 6.000 toeschouwers. “Het Belgische team wenst in de kwartfinale buiten te spelen en op gemalen baksteen. Middelkerke heeft de mogelijkheid om de infrastructuur daartoe te voorzien en is vertrouwd met het organiseren van grote sportevenementen, denk maar aan de Noordzeecross in februari”, klinkt het in een persbericht.

Mogelijk komen er twee West-Vlamingen in actie, naast toppers David Goffin en Steve Darcis : Oostendenaar Kimmer Coppejans en aangespoelde Gistelnaar Niels Desein. Canada kan rekenen op nummer 6 van de wereld : Milos Raonic.

(OVG/Belga)