Dave Ingels vanuit de zandrally: “Te nat, te warm… We zijn toch bezig met Dakar?”

© BELGA
Redactie KW

Ingelmunsternaar Dave Ingels (MAN) en zijn teamgenoten Benny Raes en Benjamin Maillet reden dinsdag de 36e tijd in de negende Dakarrit en dat is ook hun plaats in het klassement. Een update vanuit de zandbak.

“Het was al bij al een goede rit, tot een kunststofkabel van de versnellingsbak door de hitte plooide”, blikt Dave Ingels terug. “We hebben die kabel vervangen, zijn opnieuw vertrokken en hebben wat later een Nederlandse trucker die op zijn kant lag weer op zijn wielen getrokken.”

Er waren bijzonder veel deelnemers op de sukkel, merkte hij. “Het was bijzonder warm, maar toch hadden wij nog kunnen doorgaan. Vorige week werd alles om de haverklap afgelast vanwege de regen. Vandaag zitten we 100 kilometer in de duinen en wordt de koers opnieuw stilgelegd, nu omwille van de hitte. Ik snap dat ergens wel, maar we zijn wel bezig met de Dakar. Ik vrees dat het parcours morgen opnieuw aangepast zal worden en dat we weer veel meer verbindingsrit dan wedstrijdkilometers gaan afleggen. Het is zo en we zullen het moeten nemen zoals het komt.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.