Darwin Billiet en Merel Wirtgen zijn Belgisch kampioen trampoline

(Foto Gymfed)
Redactie KW

In de Gentse topsporthal organiseert Gymfed opnieuw een groot Belgisch kampioenschap waar vier dagen lang diverse disciplines aan bod komen, zoals Acro, Ritmiek, Rope Skipping voor teams, trampoline individueel, dubbele mini en synchroon, alsook tumbling en toestelturnen jongens en meisjes.

Op de eerste dag was er het BK trampoline waar Lenig & Vlug Beveren-Leie zich meteen liet opmerken. Bij de senioren was er een gouden medaille voor zowel Darwin Billiet bij de heren en Merel Wirtgen bij de dames, beiden van de club uit Waregem.

Mooie bekroning

Voor Darwin een mooie bekroning na toch wat pech de afgelopen periode. Ook plaats twee en drie waren overigens voor Lenig & Vlug Beveren-Leie. Simon Debacker behaalde zilver, het brons was voor Joris Geens. Ook bij de dames was het podium West-Vlaams getint, met zilver voor Jara Deneire (WIK Oostende) en Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie).

In de jongere leeftijdscategorieën was er verder goud voor Rien Denolf, jongens 15-16 jaar jongens (WIK Oostende) en Elia Foulon, 11 jaar jongens (Vaste Vuist Lauwe),

Mini trampOp de dubbele mini trampoline bij de senioren jongens ging de derde plaats naar Sigurd Luyckx van de Koninklijke Turnkring Rust Roest in Brugge. Zijn clubgenoot Brent Deklerck kroonde zich tot nationaal kampioen in de categorie 15-16 jaar.

Voor de vele A-gymnasten was dit BK een laatste belangrijke voorbereiding op het Europees kampioenschap dat op 1 juni van start gaat in het Italiaanse Rimini.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier