Dartstoernooi bij Wervikse vzw Sloppy Shanghai

Er zullen in totaal acht dartsstanden zijn in ‘t Portaal. © (gf)
Redactie KW

De derde editie van dartstornooi vzw Sloppy Shanghai staat voor de deur. Organisator Tony Dhellem kijkt uit naar het weekend. Het tornooi vindt plaats in feestzaal ’t Portaal in Wervik op zaterdag 27 november van 14 tot 20 uur. Inschrijven is niet meer mogelijk. Toeschouwers zijn wél altijd welkom.

Tony Dhellem organiseert op zaterdag 27 november met zijn vzw Sloppy Shanghai voor de derde keer een dartstornooi. “In de eerste lockdown was ik bang om me te vervelen. Ik ontdekte darts en vrijwel meteen had ik de microbe te pakken. Ik dartte vooral met mijn bubbelgroep. Onder de toenmalige coronamaatregelen organiseerde ik een klein tornooi voor mijn familie. Na de versoepelingen introduceerde ik de sport aan mijn vrienden. Sindsdien dart ik bijna dagelijks.”

“In juli 2021 richtte ik met enkele vrienden vzw Sloppy Shanghai op”, zegt Tony. “Shanghai is een bekende term in de dartswereld. Het scoren van een single, dubble en triple 20 wordt een Shanghai genoemd. Sloppy betekent dat je geluk moet hebben, wat je in darts nodig hebt. De naam van onze vzw verwijst dus naar de dartssport.”

Professionele indruk

“Met dit tornooi gaan we volledig mee in de hype”, aldus Tony. “Eerder dit jaar organiseerde ik een tweede dartstornooi met enkele vrienden. De derde editie belooft opnieuw een topper te worden, want alle 32 plaatsen zijn volzet. We werken met een poulesysteem in groepjes van vier. Nadien volgen de finales. Elke deelnemer speelt sowieso drie wedstrijden. Inschrijven kost 10 euro, dus vind ik het ook belangrijk dat elke deelnemer waar krijgt voor zijn geld.”

“Er zullen in totaal acht dartsstanden zijn die ik allemaal zelf heb gemaakt. Ik wil dat de deelnemers het gevoel hebben dat ze aan een professionele wedstrijd deelnemen”, aldus Tony. De winnaar krijgt een trofee en de topdrie krijgt een geldprijs. “De eerste persoon die de fameuze ‘one hundred and eighty’ scoort, krijgt ook een beloning”, lacht Tony. “Er is een open bar en er zijn hamburgers voorzien. Toeschouwers zijn altijd welkom.” Door de coronamaatregelen koos de organisatie om het aantal inschrijvingen te beperken. “In de toekomst wil ik verder uitbreiden”, zegt Tony ambitieus. “Ik wil graag dat mensen op hun volgende wijkfeest meer darts spelen, in plaats van het klassieke petanque.”

(Bas Verbrugghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.