Danneels Loopcriterium zag vijf wedstrijden niet doorgaan

© (Foto WDV)
Redactie KW

Lopen in het Molenland, nu Danneels Loopcriterium, bestond dit jaar uit dertien wedstrijden. Het loopjaar 2020 zal voor altijd in jullie geheugen blijven. Wie had ooit durven denken dat een virus ons zo in zijn greep zou houden. Volgens de recente berichten zijn sportwedstrijden tot 31 juli verboden.

“Het loopjaar 2020 zal voor altijd in ons geheugen blijven”, weet organisator Luc Vanneste. “Wie had ooit durven denken dat een virus ons zo in zijn greep zou houden. Volgens de recente berichten zijn sportwedstrijden tot 31 juli verboden. Een zware opgave voor de loper. Je wil de conditie onderhouden, doet dat al maanden lang, en dan zie je dat er geen wedstrijden zijn. Blijf lopen en steun mekaar hierin, zou ik aanraden. Er is al ontelbaar keer gezegd dat bewegen heel belangrijk is om gezond te blijven. Ook aan de andere kant, bij de organisatoren, staat iedereen te popelen om te starten met de voorbereiding. Helaas zal dat ten vroegste voor augustus zijn. We hopen dat vanaf dan de draad terug opgepikt wordt en jullie eindelijk wat punten kunnen verdienen. We doen er alles aan om het criterium in 2020 te laten doorgaan, maar dan moet het wel in veilige omstandigheden zijn. Onze gezondheid is hiervoor te belangrijk. In tegenstelling tot vele andere criteriums denken we nog niet aan afgelasten. We moeten met de sponsors nog bekijken wat mogelijk is, want ook voor hen zijn het moeilijke tijden. Een aanpassing van de prijzen zal wellicht noodzakelijk zijn, want we willen onze toekomst niet op het spel zetten. Dat zou betekenen dat er in 2020 nog 10 wedstrijden kunnen doorgaan. In dit geval zouden de 7 beste resultaten meetellen voor het eindklassement. Voor wie nog zijn prijs van 2019 moet afhalen, we hopen dit zo snel mogelijk te kunnen organiseren. Nog even geduld”.

Dit wordt hopelijk de kalender voor 2020.

De Tijdloop – 12-urenjogging te Tielt van 14 maart wordt uitgesteld naar november.

De Lenteloop te Gits van 22 maart wordt vervangen door de Sterrebosloop te Rumbeke op 26 september.

De Ginsteloop te Oostrozebeke van 18 april wordt uitgesteld naar eind augustus.

De Molendorploop te Ruiselede van 6 juni en de Saladekermisloop op 27 juni te Egem zijn afgelast.

Op 12 juli worden de wedstrijden van Tielt Loopt afgelast, het recreatief gedeelte gaat virtueel.

Volgende wedstrijden gaan wellicht gewoon door: Zaterdag 8 augustus De Weze-Run te Ardooie, zaterdag 22 augustus Memorial Diether Cornaer te Wingene, zaterdag 5 september de 10 km van Koolskamp, zondag 4 oktober Briek Loopt te Tielt (Kanegem), zaterdag 10 oktober Dynamica Park Trail te Meulebeke, zondag 6 december Kerstloop te Waregem, en om af te sluiten op zaterdag 26 december Kerstcorrida te Tielt.

(WDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier