Danneels Loopcriterium voor het tweede jaar op rij vol met vraagtekens

Een beeld uit de Memorial Diether Cornaer in betere tijden.© foto a-WD
Een beeld uit de Memorial Diether Cornaer in betere tijden.© foto a-WD
Redactie KW

Ondanks alle coronaproblemen is organisator Luc Vanneste erin geslaagd om opnieuw een aantal wedstrijden te bundelen tot het (virtuele) Danneels Loopcriterium op de lange afstand en het Autobedrijf Tiers Loopcriterium op de korte afstand.

“Ik was vol goede moed gestart aan de voorbereiding, maar opnieuw moeten we ons houden aan de coronamaatregelen. Daardoor zullen niet alle wedstrijden doorgaan”, opent Luc Vanneste. “Wel zijn we al toe aan onze tweede wedstrijd. We begonnen met de virtuele Tielt Loopt Szamotuly-editie van 7 februari tot 21 maart, nu zijn we bezig met de virtuele Tielt Loopt Rond de Poelberg-editie. Die is begonnen op 3 april en loopt tot zondag 2 mei. Het gaat over de korte en de lange afstand, 5 en 10 kilometer.”

“Mijn ervaringen met het virtueel lopen? Dubbel. Vorig jaar hadden we heel wat minder atleten, ze stonden wat weigerachtig tegenover het virtueel lopen. Dat is nu precies gekeerd, want ze kunnen op deze manier toch iets hebben aan hun sporten. Er zijn dan ook meer deelnemers dan vorig jaar. Je zou denken dat virtueel lopen minder lastig is, maar dat is niet het geval. Je ziet je tegenstander niet en je weet ook niet hoe je moet doseren. In normale wedstrijden weet je of je nog kan winnen of niet, nu moet je altijd volle bak gaan.”

Over de rest van het loopprogramma zijn er nog wat vraagtekens. “We weten niet of alle wedstrijden kunnen doorgaan of op welke manier ze gelopen worden. Ik hoop dat de wedstrijden naar het einde van de zomer toe op de normale manier kan plaatsvinden. Dat zal afhangen van de vaccinaties, denk ik. Neem nu de Memorial Diether Cornaer, die op 21 augustus op het programma staat. Zal er met 100 atleten mogen gestart worden of zal er in groepjes van 10 moeten gelopen worden? Het is en blijft dus afwachten.”

Geen halve marathon

“Wel is zeker dat de halve marathon in Kanegem niet plaatsvindt. De organisatoren beslisten dat, omdat het in de gegeven omstandigheden onmogelijk is de nodige voorbereidingen te doen. Ook de 10 km van Koolskamp is nog een vraagteken. In elk geval is het afwachten op welke manier de wedstrijden zullen kunnen plaatsvinden. In december hebben we met de Kerstloop in Waregem en de Kerstcorrida in Tielt nog twee wedstrijden die normaal kunnen gelopen worden en er heel wat supporters de atleten kunnen aanmoedigen.” (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.