https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dan toch geen coronaveilige Daiselrun in Dadizele

Voorzitter Dorine Desmet. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Voorzitter Dorine Desmet. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

De tiende editie van de Daiselrun, die op zaterdag 6 maart coronaveilig georganiseerd zou worden door atletiekvereniging Dapalo, is alsnog geannuleerd. Ook de wielerwedstrijd die in maart in Slypskapelle zou gereden worden, is afgelast. Een ministerieel besluit laat voorlopig geen amateursportwedstrijden toe en dit tot 1 april.

Vorig jaar organiseerde atletiekvereniging Dapalo Dadizele voor het eerst haar Daiselrun in Slypskapelle. De wedstrijd werd een succes, de nieuwe locatie smaakte naar meer. Enkele weken na de negende editie van de Daiselrun brak de coronacrisis in ons land uit.

De voorbije maanden waren er quasi geen loopwedstrijden in onze regio. Dapalo Dadizele stippelde enkele parcoursen uit in de regio die lopers op ieder moment van de dag kunnen lopen. Momenteel is er, nog tot eind februari, een dergelijk parcours met start- en aankomst aan de sporthal in Ledegem. “De lopers vinden het fijn dat er parcoursen zijn, maar we merken dat de honger naar een echte wedstrijd heel erg groot is”, aldus Dorine Desmet, voorzitster van Dapalo.

Al 200 inschrijvingen

De Dadizeelse atletiekvereniging werkte een coronaveilig concept uit. Op zaterdag 6 maart zou de Daiselrun in Slypskapelle doorgaan op de manier waarop een tijdrit in een wielerronde georganiseerd wordt. De ingeschreven deelnemers zouden elk een tijdstip krijgen waarop ze moesten starten. Er werd een parcours uitgestippeld van ruim drie kilometer. Sportievelingen konden kiezen uit een wedstrijd van een ronde of een van drie ronden. De tijden zouden geregistreerd worden via een chip in het borstnummer.

“Eigenlijk hadden we best wel een veilig concept uitgewerkt”, aldus Desmet. De inschrijvingen liepen de voorbije weken binnen. “Er waren inmiddels al meer dan tweehonderd atleten ingeschreven. Vorige week kregen we nog de richtlijnen door van de gemeente in verband met parkeren. Het zag er allemaal goed uit tot…” In een ministerieel besluit staat dat er tot 1 april geen amateursportwedstrijden mogen doorgaan. Doordat er tijdens de Daiselrun zou gewerkt worden met een tijdsopname wordt ook dat evenement als een wedstrijd gezien. Inmiddels besliste het bestuur van Dapalo om het evenement af te gelasten.

“Dit is heel jammer, anderzijds staat de volksgezondheid voorop. Een nieuwe editie van de Daiselrun komt er dit jaar niet meer. We kijken uit naar de editie in 2022.” Ook voor voorzitster Dorine is het nu koffiedik kijken. “Momenteel bekijken we hoe we de jeugdtrainingen terug kunnen opstarten. We hopen dat er snel perspectief komt.” Naast de Daiselrun is ook de wielerwedstrijd die in maart in Slypskapelle zou doorgaan afgelast. Voor de organisatoren van Slyps Sprint is dit een nieuwe tegenslag.

(BF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten