Damon Tanghe uit Ooigem scoort in motorcrosswedstrijd in Wachtebeke

Damon Tanghe uit Ooigem werd eindwinnaar in zijn reeks. © Coghe
Redactie KW

MCLB was te gast in het Oost-Vlaamse Wachtebeke op het bekende circuit Mendonckdreef. Ondanks de extreme weersomstandigheden kon alles gewoon doorgaan, mits de nodige sproeiwerken.

Zowel bij de Mx1 en de Mx2 als de Inters B gingen de bloemen bij de Internationalen allemaal richting West. Bij de Mx1 was Jeffrey Dewulf present. De rest wist al van voor de start naar wie de zege zou gaan, zonder tegenslag natuurlijk. Jeffrey Dewulf schreef beide reeksen op zijn naam en mocht tijdens de hulde op het hoogste schavotje bij de Inters mx1. De tweede plaats was voor de Vlaams-Brabander Damon Graulus met een dubbele tweede plek. De derde podiumplaats werd bezet door Jorne Tytgat uit Kerkhove, die in beide reeksen de derde plaats haalde.

Magere bezetting

Bij de Internationalen mx2 was er een magere bezetting, met Mattis Meersschout (Wingene) als primus. Bij de Inters Open B ging het er heel wat spannender aan toe. Eindwinnaar werd Damon Tanghe uit Ooigem, die tussen de A-rijders beslag wist te leggen op de vierde en vijfde plaatsen als dubbele reekswinnaar groep B. De tweede podiumplaats werd bezet door Stanley Verstraete (Zerkegem), in beide reeksen tweede B, afgeklokt op de zevende en zesde plaatsen algemeen. De derde podiumplaats ging naar Greg Demeulemeester (Kerkhove), dubbel derde op de achtste en zevende plaatsen algemeen. Op zaterdag werd Greg dubbelwinnaar bij de Pitbikes.

Gilles Gesquiere (Adinkerke) pakte opnieuw een dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx1. Bij de Nieuwelingen mx2 was er de eindzege van Wouter Dormont (Otegem) met een derde en vierde plaats. Bij de Nieuwelingen Open waren de bloemen voor Davy Dury (Ieper) die de eerste reeks op zijn naam schreef en als tweede onder de geblokte vlag kwam in de tweede manche. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) haalde een nieuwe eindzege met een dubbele reeks bij de Masters, waar de derde podiumplaats bezet was door Kristof Calus (Heestert) die in beide reeksen als derde door de finish ging.

Ook strijd bij de Dames Open

Bij de Dames Open werd Celien Dewulf (Jabbeke) tweede in totaal na haar vierde plaats en haar reekszege. De derde podiumplaats was voor Jana Calus (Heestert), die als tweede en derde onder de geblokte vlag kwam.

Jamy Carron (Tielt) legde beslag op de derde en vierde plaatsen bij de Juniors mx1, goed voor de derde podiumplaats, en broer Jason Carron (Tielt) werd tweede in totaal bij de Nationalen mx1 met de tweede en derde plaats.

Bert Bintein (Wachtebeke) was present bij de vierwielers en mocht na afloop naar de hulde als eindwinnaar bij de Quads B, de plus-30’ers. Hij legde beslag op de vijfde en vierde plaats tussen de A-rijders. Bij deze A’s won Sunny Desintebin (Zonnebeke) de eerste reeks, helaas viel hij uit in de slotmanche.

Strijd bij de Zijspannen

Bij de Zijspannen was er een dubbele reekszege voor Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare). Ze werden natuurlijk eindwinnaars in groep A. De derde podiumplaats was voor Marc en Mathieu Verbrugghe (Oostrozebeke), die als achtste en zevende onder de geblokte vlag kwamen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) kenden opnieuw mechanische problemen. Een afgebroken stuurdemper in de eerste reeks, toen ze op de tweede plaats reden, was deze keer de boosdoener.

De bloemen in groep B waren voor Sven Siongers-Joey Valcke (Antwerpen-Oostrozebeke), die in beide reeksen een schitterende derde plek wisten te veroveren als eerste B. De derde podiumplaats groep B was voor Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) met de zesde en vijfde plaatsen algemeen.

Volgende afspraak op zondag 8 juli in het Oost-Vlaamse Heldergem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier