Dameshandbalploeg Olva Brugge promoveert naar de Vlaamse reeksen

Redactie KW

Na drie jaar die ambitie te hebben is het nu eindelijk zover. De dameshandbalploeg van Olva Brugge promoveert naar de Liga. “Dit was de beste prestatie van de voorbije drie jaar.”

De damesploeg van Olva Brugge verzekerde zich onlangs van de titel in de regio OostWest nadat na Nieuwjaar door de Handbalfederatie werd beslist dat er naast een eindronde met de vier eerste ploegen uit de provincie West- en Oost-Vlaanderen nog een eindronde moest gespeeld worden. Om eventueel zekerheid te geven aan de promotie naar de Liga kwam daar nog eens een nacompetitie bij met de kampioenen uit Limburg en Vlaams-Brabant.

Dit driehoekstornooi Regio Dames werd zondag betwist in Sport Vlaanderen in Assebroek tussen Olva Brugge, Calant Tongeren en HC Leuven. De eerste twee waren zo goed als zeker van een plaats in de Liga, terwijl de derde hoogstwaarschijnlijk die kans krijgt.

Olva Brugge zette in de eerste wedstrijd gemakkelijk Leuven opzij met 24-11. In een spannende tweede match verloor Brugge met 19-16 tegen Tongeren. Aan de rust stond Olva nochtans 8-10 voor. Enkele persoonlijke foutjes en vooral tegenslag en pech met een vijftal aanvallen waarbij de bal op de paal of deklat terechtkwam, zorgden ervoor dat de Limburgers, vooral efficiënter in de tweede helft, het tornooi als winnaar konden afsluiten. “Ondanks die tweede plaats ben ik best tevreden over de prestatie van mijn team”, stelt de Brugse coach Piotr Prozynski. “Jammer dat we tegen Tongeren opeens vijf doelpunten in het krijt stonden. Om dan terug te komen is niet gemakkelijk.”

De motivatie van de coach en ook van de ganse ploeg was om na een drietal jaar eindelijk de promotie af te dwingen. “Ons plan heeft goed gewerkt. Ook de voorbije weken bleven de dames scherp trainen. Vorig seizoen waren we met tien, elf speelsters. Niet gemakkelijk om dit bij eventuele vele afwezigen op te vangen. Voor deze competitie had ik er vijftien, dat schiep dan ook meer mogelijkheden”, vindt de voormalige Pool.

“De wedstrijden tegen Leuven en Tongeren boden alvast een waardemeter naar volgend seizoen, waar wij naast hen vele ploegen uit Antwerpen en Limburg zullen bekampen. Of ik dan nog coach ben van deze damesploeg zal van het bestuur afhangen, net alsof er versterking bijkomt. Over dit alles moet er nog gepraat worden”, eindigt de trainer. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.