Dames krachtbal Sint-Michiels mogen als leider de winterstop ingaan!

Het damesteam van Sint-Michiels won de topper op het veld van kampioen en bekerwinnaar Baasrode. © JV

Dit weekend stond de uitgestelde topper tussen de twee ongeslagen leiders Baasrode en Sint-Michiels op het programma. De Bruggelingen wonnen hun wedstrijd met 19-24 en gaan zo met twee punten voorsprong op Baasrode en Buggenhout de winterstop in.

Na de wedstrijd vroegen we een reactie aan de trotse voorzitter Bart Rosseel:”Sint-Michiels startte heel sterk. Nathalie Lievens nam samen met jonkies Jasmien Vandenbruwaene en Charlotte D’hoore elk een worp voor hun rekening en wisten hun aanvallen telkens met een doelpunt af te ronden.”

“In de verdediging zette Lievens haar verdediging positioneel heel goed waardoor de gevreesde worpen van beloftevolle jongere Lien Supply regelmatig konden onderschept worden. De twijfel sloeg toe bij Baasrode en Sint-Michiels drukte het gaspedaal in tot er een kloof van 6 punten op het bord stond.”

“In de tweede helft liet Sint-Michiels enkele kansen liggen om de kloof nog verder uit te diepen. Coach Joeri Van Hoecke herschikte dan na 10 minuten in die tweede helft zijn troepen. Aanvallend wisselden Lievens en Vandenbruwaene nu af op laatste worp. Even leken de dames van Baasrode er weer in te geloven toen ze een rugworp konden scoren, maar Sint-Michiels zette snel terug orde op zaken. Baasrode kon het superieure spel enkel ondergaan en Sint-Michiels won uiteindelijk verdiend met 19-24 na een sterke teamprestatie. Coach Van Hoecke kan zo terugkijken op een uitstekende heenronde in zijn debuutjaar als damescoach, want hij gaat met zijn dames als leider de winterstop in.”