Dames HBC Izegem kampioen

© (Foto RV)

Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de Dames van HBC Izegem al zeker van het kampioenschap. Het won op zaterdag 23 april thuis tegen Sporting Pelt waardoor de kloof met eerste achtervolger Pentagoon Kortessem niet meer te dichten valt.

HBC Izegem leek nog niet goed wakker aan het begin van de wedstrijd en kwam al snel op achterstand. Pelt kon al snel een kloof maken tot 2-6, maar HBCI herpakte zich en nam langzaamaan de wedstrijd in handen. Pelt kon na tien minuten eigenlijk niets meer doen.

Izegem kon de wedstrijd vooral naar zich toe trekken dankzij enkele slimme onderscheppingen en snelle counters van de Franse Clarisse Mannechez die de wedstrijd deed kantelen. De ploeg kwam op dreef en liet niets meer toe.

Aan de rust stond Izegem al met een comfortabele 15-6 op het scorebord. Na rust ging het spel aanvankelijk nog op en af, maar ook in de tweede helft werd al snel duidelijk dat Izegem het overwicht had. Het won uiteindelijk met 33-15.

Dankzij de overwinning kroont Izegem zich tot kampioen in de Liga en kan het zich volgend jaar meten in tweede nationale. (RV)