Dagboek van Delfine (2): “Netflix kijken om de sleur te doorbreken”

Wouter Vander Stricht

In Brentwood (Essex, Engeland) bereidt Delfine Persoon zich momenteel voor op haar wereldtitel- en revanchkamp tegen de Ierse Katie Taylor. “Trainen, eten en slapen. Dat is het enige wat hier op het programma staat.” Om wat verstrooiing te vinden kijkt Delfine vooral naar Netflix. “En als enige team zitten wij ‘s avonds buiten wat te tetteren. De rest zit allemaal op hun slaapkamer.”

Delfine Persoon verloor vorig jaar in juni haar wereldtitel aan Katie Taylor, die daardoor ‘undisputed world champion’ werd. In lekentaal betekent dat dat de Ierse de gordels bij de vier grootste bonden in haar bezit heeft. En nu aast Delfine Persoon op revanche. Hoewel ze nu in de achtertuin van Matchroom Boxing (het management van Taylor) de ring in moet, lijkt de sfeer er rustiger. “Voor ons is het ook makkelijker als we iets moeten regelen. Gewoon de gang van het hotel in stappen en we kunnen onze vraag stellen. Vorig jaar moesten we van het ene hotel naar het andere lopen”, aldus Delfines rechterhand Veerle Lanssens.

Dagboek van Delfine (2):

Delfine bokste vorig jaar ook voor 20.000 mensen, nu zullen dan er 100 zijn. Maar haar kamp tegen Taylor staat mooi hoog op de affiche, net voor de wereldtitelkamp tussen de zwaargewichten Whyte en Povetkin. “Vorig jaar was er meer afleiding. Nu moeten we door de quarantaine in ons hotel blijve, maar daardoor ligt de volledige focus op het boksen. Trainen, eten en slapen. Dat is het enige wat we hier te doen hebben. Delfine kijkt vooral wat Netflix om de sleur te doorbreken. Ze voelt zich ook goed, ze is relaxed en het zit goed in het kopje.”

Het dagschema van Delfine ziet er dan ook redelijk stereotiep uit voor deze week. Woensdag mag ze een eerste keer de pers te woord staan, donderdag is er dan de persconferentie met haar opponente Katie Taylor. Vrijdag volgt de officiële weging, zaterdag dan de kamp nadat ze eerste op doktersvisite is geweest. Ondertussen werd ook een vijfde kamp toegevoegd aan Fight Camp. De kampen starten om 19 uur (20 uur Belgische tijd) en Delfine en Taylor komen er als voorlaatste in de ring.

Fight Week Schedule.

Monday.

12.00 – Gym 1.

17.30 – Gym 2.

Tuesday.

12.00 – Gym 1.

17.30 – Gym 2.

Wednesday.

12.00 – Gym 1.

14.00 – Check Weigh In at Gym 1.

14.40 – Media Commitments at the Media Zone.

17.30 – Gym 2.

Thursday.

11.30 – Gym 1.

13.45 – Press Conference at the

Media Zone.

17.30 – Gym 2.

Friday.

11.30 – Gym 1.

13.00 – Weigh In at the Media Zone.

17.30 – Gym 2.

Saturday.

13.40 – Doctor at the Testers Room.