Cyclocrossers tevreden met uitbreiding trappen en balken op de Zeven Heuveltjes

De Zeven Heuveltjes in Vichte is een troef rijker voor liefhebbers van cyclocross. De gemeente Anzegem installeerde een brede trap met een achttal treden op de heuvel middenin het bosje in combinatie met een hindernis van twee variabele balken om over te springen iets verder op het trainingsveld aan het voetbalveld. Ingooigemnaar Robby Debaene was vragende partij als cyclocrosstrainer.

Aan de trap in de Zeven Heuveltjes. Vooraan schepen Yannick Ducatteeuw en trainer Robby Debaene, op de achtergrond Maxime Peers met zijn BMX en het gezin met Jeleen Lamote, Thomas Laflere en Jerôme Laflere. © GV

Elke woensdag van augustus tot februari traint Robby Debaene een 30 à 40 leden van het Wielerteam uit Waregem. “Sinds drie jaar doen we hier elke week een trainingstoer van ongeveer anderhalf uur”, zegt Robby. “Enige tijd geleden had ik vanuit de club de hindernissen aangevraagd aan de gemeente omdat deze obstakels vaak voorkomen in wedstrijden. Afstappen van de fiets en van beneden naar boven lopen op de trap met de fiets op de schouder of hem opheffen, waarbij we trainen op lopen en stabiliteit, kan nu goed getraind worden. Het is perfect, deze plek is nu nog meer geschikt voor ons. De leden vinden het ook een meerwaarde. Onder hen zijn veel sportievelingen uit Groot-Anzegem. Daarbuiten komen er ook andere mensen naar hier om te trainen, zo is Viktor Vandenberghe hier geregeld te zien.”

Vrij te gebruiken

“Het zijn toffe impulsen voor de cyclocross”, geeft schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet) mee. “Het zijn twee extra disciplines en rijden in het zand kon hier al. Het is ook een natuurlijk en heuvelachtig parcours. Alleszins is het een sport die weer een klein duwtje krijgt. We zetten serieus in op een sportieve gemeente. Uiteraard zijn de trappen vrij te gebruiken door iedereen.”

Maxime Peers (14) is volop aan het experimenteren met zijn BMX op het moment dat onze redactie ter plaatse is. “Ik vind het heel tof om de trap te gebruiken met mijn BMX”, zegt hij. Jeleen Lamote (33) en Thomas Laflere (37) uit de Lendedreef zijn op wandel met hun zoon Jerôme Laflere (2). “We komen hier voor de bergjes en Jerôme is ook zot van de trappen. Hij zou er ook met de fiets af willen rijden, maar dat is nog wat vroeg”, lacht mama Jeleen.

Avond-cyclocross

“Mijn zonen Briek (11) en Warre (9) hadden al snel ontdekt dat er werken aan de gang waren in de Zeven Heuveltjes”, vertelt buurman Reinout Maes (39). “Met een kraan zijn de gemeentewerkers een paar dagen in de weer geweest om die trap stevig in te graven. Ondertussen heb ik hem al eens uitgeprobeerd met Briek en Warre. Het is een mooi extraatje, want het was al een leuke omgeving. Deze extra uitdagingen zullen zeker ook geapprecieerd worden door de organisatoren van de avond-cyclocross die hier vorig jaar eind november voor de eerste keer plaatsvond. Door de coronacrisis slaan ze nu wel een jaar over en hopen ze op zaterdag 27 november 2021 op een volgende editie.”

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.