Craig Breen wint Aarova Rally, Bernd Casier vierde

De Ierse WK-rijder Craig Breen heeft in de Aarova Rally in Oudenaarde gewonnen. De Hyundai-rijder haalde het voor Adrian Fernémont, Niels Reynvoet en Kortrijkzaan Bernd Casier.

© (Foto DM)

Na een pauze van meer dan zes maanden hervatte het BK rally in Oudenaarde met de Aarova Rally. Met Craig Breen kreeg de wedstrijd onverwacht een wereldtopper aan de start. De Ier kwam met zijn Hyundai i20 R5 de Ypres Rally van eind november voorbereiden en was uiteraard een maat te sterk voor de Belgische R5-wagen. De tweede plaats was dan ook het hoogst haalbare voor Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5), die op anderhalve minuut van Breen finishte maar wel de volle pot punten voor het Belgisch kampioenschap pakte. Thuisrijder Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5) moest na een sterke start vrede nemen met de derde plek.

Die derde podiumplaats leek heel even naar Kris Princen (Citroën C3 R5) en zijn Beernemse copiloot Bram Eelbode te gaan, maar een lekke band op de laatste proef deed hen terugvallen naar de vijfde plaats. Bernd Casier wist zo nog na de vierde plaats op te schuiven bij zijn debuut met een nieuwe Ford Fiesta R5 MK 2. “Dit had ik niet verwacht na onze sortie tijdens de testsessie deze week. Onze mecaniciens hebben dag en nacht gewerkt om de auto klaar te krijgen. Bijna ging het nog fout, want ik ging op de laatste proef nog even van de baan. We vlogen gelukkig over een slootje en in een veld waar de modder niet te diep was,” vertelde de Kortrijkzaan, die binnen twee weken zijn BK-campagne wil verderzetten in de South Belgian Rally.

Dubbelslag voor Bjorn Syx

De beste tweewielaangdreven wagen van het pak was de BMW M3 van Bjorn Syx. De Dikkebusnaar finishte 13de en was niet alleen de beste bij de Historics, maar won ook de onderlinge BMW-strijd in de M-Cup. Syx klopte ook Stadenaar Andy Lefevere (Porsche 997 GT3), de snelste bij de GT-wagens voor hij zijn concurrenten één voor één zag wegvallen. Ook Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo X) en Paul Lietaer (Opel Manta 400), derde bij de Historics, haalden de top 20 in Oudenaarde na een ware slijtageslag.

In het Junior BRC ging Gilles Pyck (Peugeot 208 Rally4) als leider van de baan. Ook Aaron Ollevier (Peugeot 208 R2) en Manuel Merlevede (Peugeot 208 R2) gingen in de fout op het extreem verraderlijke parcours. Jonas Dewilde (Peugeot 208 R2) werd tweede na winnaar Charles Munster. In het RACB Rally Criterium ging de zege naar Frederik Vandeloock (BMW) voor Stefaan T’Joens (Renault Mégane).

(JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.