Corrida van Lombardsijde beleeft recordeditie

De deelnemers aan de eerste jeugdloop. © FRO
Redactie KW

De 29ste editie van de Record Bank Run Corrida Lombardsijde kreeg 546 deelnemers aan de start: 68 kinderen voor de drie jeugdlopen, 144 atleten voor de 5 km en 334 voor de 10 km. Voor de organisatoren van Sports Events Middelkerke was het een nieuw record.

Op de 5 km stonden, met Bjorn Pollentier (Veurne), Benny Fischer (Oostende), Davy Stieperaere (Wevelgem), Bjorn Saelens (Assebroek) en Daan Dhondt (Kruishoutem) wel enkele kandidaat-winnaars aan de start. Benny Fischer kon halfweg een kloofje slaan en hij liep onbedreigd naar de zege in 16’45”. Davy Stieperaere werd tweede op tien seconden, Daan Dhondt (de winnaar van 2017) finishte als derde. Bij de dames zorgde Evelien Deblauwe uit Bissegem voor de verrassing. Ze won in 20’31” ruim één minuut voor Irene Duvivier (Hasselt).

Bruggeling Simon Mestdagh wachtte op de 10 km tot voorbij de vijfde kilometer om weg te demarreren van zijn vluchtgezellen Jimmy Bultinck (Aartrijke), Karel Moerman (Diksmuide), Frederik Colpaert (Hanzame) en triatleet Pamphiel Pareyn. Mestdagh liep vlot naar de zege in 33’44” en had bij aankomst 41 seconden voorsprong op Jimmy Bultinck. Karel Moerman werd derde op 1’50” van de winnaar. Andere ereplaatsen waren er voor Pamphiel Pareyn, Frederik Colpaert en Kevin Brysbaert (Westvleteren). Bij de dames stond er andermaal geen maat op Charline Vanneste (Meulebeke), die niet eens moest doorduwen om Gwendolyne De Deyne (Aalter) 15 seconden achter zich te laten. Annelies Brak (Bredene) werd derde en Sylvie Christaens (Deerlijk) vierde.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.