Coronaveilig alternatief voor Urban Run en Walk in Ardooie

Redactie KW

Met een aangepast concept organiseren de Boomgaard en het Instituut der Heilige Kindsheid straks opnieuw de Urban Run en Walk in de gemeente. Ze bereiden daarmee de 100 kilometer tegen Kanker voor die op 5 september in Koksijde wordt georganiseerd.

“In de plaats van een dagevenement opteren we voor een evenement over verschillende dagen. Gezien de coronabeperkingen is het immers niet mogelijk om duizend lopers, stappers en joggers tegelijk de weg op te sturen. Door de vierde editie te spreiden van 13 tot 21 februari zijn me wel in de mogelijkheid om coronaveilig te werken”, zegt Rika Depreiter van de organisatie. Zij wijst ook op het nobele doel van de Ardooise Urban Run.

Team Lucrèse

Op Allerheiligen 2017 gingen de kinderen en familieleden van de aan kanker overleden Lucrèse de uitdaging aan om een team te vormen en mee te doen aan de 100 kilometer tegen kanker. In de school waar Lucrèse juf was, vonden ze een bondgenoot voor de organisatie van een voorbereidend evenement, de Urban Run.

Siegfried, Tom, Heleen en Inne liepen in 2018 dan ook hun eerste 100 kilometer als eerbetoon voor hun moeder. Het inspireerde vrienden, collega’s en sportievelingen om mee in het project te stappen en in 2019 werd het team uitgebreid.

Vijf teams

Toen kwamen er vier teams uit Ardooie aan de start in de 100 kilometer in Boom. Voor 2020 was de Ardooise delegatie aangedikt tot vijf teams, maar werd het event geannuleerd. Toch schonk Team Lucrèse het voorziene startbudget aan KoTK. Dit jaar hoopt men met vijf teams naar Koksijde af te zakken.

Alternatief

De lokale Urban Run in coronastijl wordt niet alleen een meerdaags evenement, in vergelijking met het vroegere eendagsevent wordt er niet door gebouwen gelopen, is op voorhand registreren niet nodig, kan je deelnemen in gezinsverband of een vriendengroep van maximaal zes leden en is het parcours niet verkeersvrij gemaakt. De basislus is vijf kilometer lang, een uitbreiding naar Koolskamp van 12 kilometer is mogelijk. Een vrije bijdrage storten kan op rekening BE78 9734 0208 9686, ten voordele van KoTK.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.