Corona houdt Ingelmunster uit de hoogste krachtbalafdeling

© (Foto JV)
Redactie KW

Bij het begin van de coronacrisis werd beslist om de krachtbalcompetitie stop te zetten en geen kampioenen uit te roepen. De federatie heeft zopas beslist om ook geen stijgers en dalers aan te duiden. Meteen een ferme streep door de rekening van tweedeklasser Ingelmunter, die als vice-kampioen kon promoveren naar de hoogste afdeling. Dat zou meteen een unicum geweest zijn voor de club.

Kapitein Michiel Neirynck:”In de eerste plaats willen we vanuit de club ons begrip uiten tegenover de beslissing van de federatie. In zo’n uitzonderlijke situaties is het nooit gemakkelijk om beslissingen te nemen, laat staan een oplossing te vinden die iedereen ten goede komt. Niettegenstaande was de stopzetting een opdoffer voor onze eerste ploeg. De meesten van hen hadden dit jaar hun agenda gepland naar de wedstrijdkalender, zodat we telkens met een zo sterk mogelijke ploeg konden aantreden. Ook was het de eerste kans voor onze kleinere club om aanspraak te maken op een plaatsje in eerste nationale. We hadden een zeer sterk seizoen achter de rug, waarbij we van iedere ploeg gewonnen hadden, behalve van kampioen Male, waar we met één puntje van verloren zonder onze typeploeg. De terugwedstrijd hiervan stond nog op het programma.

Toch hebben we tijdens groepsgesprekken ook enkele zaken genuanceerd. Als ploeg hebben we intern de afspraak dat we enkel als we kampioen of vice-kampioen worden, willen stijgen. Want als je dit niet kan afdwingen op het veld heeft het geen zin om te stijgen naar een hoger niveau. Dit jaar paste die puzzel goed in elkaar, wat weliswaar geen garantie geeft naar volgend jaar toe. De huidige ploeg kan waarschijnlijk nog wel een jaar of 3 topkrachtbal afleveren, maar dit mag uiteraard niet in de weg staan van enkele jongens die aan de deur kloppen. Enkele van de jongens zullen deze teleurstelling misschien kunnen omzetten naar motivatie en misschien nog harder werken en trainen, al was het maar om aan te tonen dat dit seizoen geen toevalstreffer was. Maar het belangrijkste blijft dat iedereen binnen onze club en de volledige krachtbalfamilie gezond blijft en dat we volgend seizoen iedereen op een sportieve en competitieve manier terug mogen bekampen, ook al zal dat in de tweede afdeling zijn.” besluit Michiel.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier