Colson/Deroey en Van den vonder/Cools winnen Ieper Beachvolley

© (Foto VDB)
Redactie KW

Bij de vrouwen wonnen Lisa Van den vonder en Sarah Cools in drie sets, bij de mannen waren Martijn Colson en Dennis De Roey in de finale in twee sets te sterk in de Ieperse manche van het Belgian Beachvolley.

De organiserende volleybalclub Katjes Ieper had de weergoden met zich want zowel zaterdag als zondag bleven de hemelsluizen boven de Kattestad dicht. Het Belgian Beach Championship vormde dan ook weer een geslaagd animatiehoofdstuk tijdens de jaarlijkse braderie.

Bij de vrouwen kregen wij dezelfde finale als de jongste speeldag met de momentele primus in de tussenstand Van de vonder/Cools die in de halve eindstrijd gemakkelijk met 14-21 en 16-21 of 0-2 wonnen van Bente Daniëls/ Lana Mees. In de andere halve finale verzekerden Stephanie Van Bree/Britt Ruysschaert, of de tweede geklasseerde in de tussenstand, zich met respectievelijk 21-17 en 21-14 van het finaleticket ten nadele van Maud Catry/Els Vandesteene.

Het werd uiteindelijk een boeiende finale die na twee deelbeurten met het kleinste verschil in de belle beslist werd. Beide opponenten makten er een spannende wedstrijd van met in de eerste set Van Bree/Ruysschaert die constant enkele punten voorstonden om met 21-19 te winnen. Van de vonder/Cools konden de tweede beurt een 9-5 remonteren om met 20-22 de beslissende set af te dwingen. Daarin leidden Van de vonder/Cools constant met twee punten bonus om met 12-15 eindwinnaar te worden.

Bij de mannen moest Anshel Vereecke met gelegenheidsploegmaat Lienert Cosemans de meerdere erkennen in de latere winnaars Deroey/Colson of het kampioenenduo van verleden jaar. “De eerste set konden wij voldoende aanklampen maar moesten met 18-21 de deelwinst aan onze opponenten laten. In de tweede set evenwel kregen wij rap een aantal punten tegen en aanklampen zat er met 11-21 niet meer in. Al is die derde plaats zeker niet tegenvallend”, vatte Ver Eecke samen.

In de andere halve finale verzekerden Tim Degruyter/Gilles Vandecaveye zich met 18-21 en 19-21 van de finale ten nadele van Bob Douwen/Joppe Paulides.

In de eindstrijd namen Colson/Deroey rap afstand van hun opponenten om via 12-17 met 16-21 eerste deelwinst te halen. De tweede beurt konden Degruyter/Vandecaveye een 14-17 nog even dichten maar strandden op 18-21.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier