Clubmeeting van KKS lost de verwachtingen in, Dylan Monserez loopt nieuw PR op 800 meter

Steven Casteele en Abdullah Dubad vochten een stevig duel uit op de 1.500 meter. © ELD
Redactie KW

Omdat de Guldensporenmeeting wegens het coronavirus niet kon doorgaan, werd voor de KKS-atleten een clubpistemeeting in Kortrijk gehouden. Met Dylan Monserez, Wout Dewaegenaere, Abdullah Dubad en Steven Casteele waren de toppers present.

Geen officiële wedstrijden, dan maar wedstrijdritme op doen tijdens een clubmeeting. Dat was het idee achter de races en competities van zaterdagmiddag. Om klokslag 14 uur weerklonk het startschot van de 100 meter. Zoals verwacht mocht worden stond er geen maat op Dylan Monserez. Met een tijd van 11″13 (+2.6) won hij voor Keith Luypaert (11″66) en Arne Vanfleteren (11″89). Ook op de dubbele afstand was Monserez primus in 23″.

Het was uitkijken naar de 1.500 meter waar Belgisch kampioen veldlopen Abdullah Dubad en lange afstandstopper Steven Casteele elkaar het vuur aan de schenen legden. Wout Van Belleghem was gangmaker van dienst. De strakke wind kon niet verhinderen dat Dubad en Casteele onder de grens van vier minuten bleven. Dubad arriveerde na 3’57″83, Casteele na 3’59″07.

Op de 800 meter was het sprintbom Dylan Monserez die het laken naar zich toetrok en won in 2’01″23 in een nieuw persoonlijk record. Tweede werd Wout Dewaegenaere en Steven Casteele vervolledigde de top drie. Ook het verspringen was een kolfje naar de hand van Monserez. Met een sprong van 6,33 meter won hij voor Niels Laevens (6,03m) en Keith Luypaert (5,85m).

“Dit was een heel goede test”, vertelt junior Abdullah Dubad (18). “Met mijn 3’57 bleef ik niet zo ver boven mijn persoonlijk record, dus ben ik dan ook heel tevreden. Een week eerder liep ik op de 3.000 meter al 8’17. Maar het doel is 8’05 of sneller. Op 1 augustus waag ik voor de eerste keer mijn kans tijdens een officiële wedstrijd. Door corona zal het aantal wedstrijden heel beperkt blijven, maar voor mij is dit niet zo erg. Ik train nu samen met de trainingsgroep van Tim Moreau bij het Runners’ lab Athletics Team. Daarmee hoop ik het minimum voor het EK en WK te lopen“, aldus de Anzegemnaar.

Ook Dylan Monserez presteerde naar behoren. “Toch was het moeilijk om toch maar te blijven trainen de afgelopen maanden”, zegt Dylan (23). “Er werd niet veel uithouding getraind, maar met de snelheid zit het duidelijk wel goed. Mijn nieuwe PR op de 800 meter was dan ook een leuke verrassing. Nu wordt het uitkijken naar het BK op de piste. Daar wil ik op de 200 meter onder de 22″ duiken.”

Voor langeafstandsloper Steven Casteele (26) was dit een geslaagde test voor het Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg in Lokeren op 1 augustus. “Mijn gebrek aan snelheid liet zich voelen tijdens deze kortere wedstrijden. Toch ben ik niet ontevreden. De conditie is immers beter dan vorig jaar toen ik wat sukkelde met de gezondheid. Het doel op het BK is uiteraard het podium. En het liefst het bovenste schavotje natuurlijk. Daarna zou wel eens het BK 5.000 meter op de piste kunnen volgen. En als het even kan wil ik nog een snelle halve marathon uit mijn benen schudden.” (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.