Club klopt Cercle in derby (maar niet in het voetbal)

Onder meer Bart Buysse & Frederik Boi verdedigden hun kleuren tegen Michel Preud'homme en Kasper De Wulf. © (foto GV)
Redactie KW

84 spelers traden donderdag aan voor hun favoriete team, Marc Degryse kreeg een eervolle vermelding.

Voor het tweede jaar op rij werd in de Damme Golf and Countryclub een derby georganiseerd tussen de twee grootste Brugse voetbalploegen. De teams bestaan uit Damse Golf-leden die een verleden hebben bij één van de twee verenigingen, of hevig supporter zijn.

Liefst 84 spelers streden voor hun favoriete team. Er waren 21 ‘flights’ van telkens twee Cercle-sympathisanten tegen twee Club-aanhangers. De meest opvallende flight was die van Bart Buysse en Frederik Boi voor Cercle, tegen Michel Preud’homme en Kasper De Wulf. Laatstgenoemde heeft een wereldrecord op zijn naam: in 2013 speelde hij in 24 uur in 8 landen telkens 18 holes. Hij bekende kleur, hoewel smalend werd verteld dat hij op Facebook om een blauwe outfit moest bedelen. Bart Buysse koos voor Cercle, waarbij werd gezegd dat Cercle hem geld kon bieden omdat de vereniging geen kampioenefeest had moeten organiseren.

Marc Degryse won een individuele vermelding ‘nearest tot he pin’, door de beste eerste slag te slaan bij Hole 10. De derby werd gewonnen door blauw-zwart met 13,5 tegen 7,5. Ook vorig jaar hadden zij de eerste “derby op de grasmat” gewonnen. Die eerste editie was minder uitbundig, omdat op dezelfde dag Gregory Mertens ten grave werd gedragen.

Organisator Alain Buess, de Men’s Captain in Damme, kondigde lachend aan dat ‘Michel ook volgend jaar in Brugge blijft’. De Cercle-aanhang beweerde daarop luidkeels ‘dat hij wel in Brugge blijft, maar Cercle zou coachen’. Maar de verbaasde blik van de trainer zelf, zorgt ervoor dat iedereen in spanning blijft.

(Geert Versieck)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier