Cindy Vandenhole is verrassend Belgisch kampioene artistieke gymnastiek

Cindy Vandenhole van Vaste Vuist Lauwe kroonde zich vandaag tot Belgisch kampioene Belgisch kampioene artistieke gymnastiek. Ze haalde het voor Gaële Mys, die België verdedigde op de Olympische Spelen van 2008. Bij de mannen won Jimmy Verbaeys.

Op zaterdag 28 maart vond in Malmedy het Belgisch kampioenschap artistieke gymnastiek plaats. Bij de senioren meisjes ging de titel verrassend naar de 16-jarige Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe). Gaëlle Mys (OTV Nazareth) won zilver en titelverdedigster Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) haalde brons.

De overwinning bij de heren was voor Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), zilver ging naar de Waalse gymnast Maxime Gentges (Gymnastique club de Malmedy), eerstejaars senior Florian Landuyt mocht het brons in ontvangst nemen.

Foutloos parcours voor de West-Vlaamse

Cindy turnde aan de vier toestellen een foutloos parcours en verzamelde een mooi puntentotaal van 53.399 punten. Gaëlle en Lisa namen een sterke start, maar gingen bij de balk van het toestel en zagen hiermee de overwinning aan zich voorbijgaan. Gaëlle turnde een score van 52.933 punten bij elkaar, Lisa haalde 52.649 punten. In de herencompetitie kon Jimmy rotatie na rotatie zijn voorsprong op Maxime verbeteren. Na vijf toestellen was deze opgelopen tot 0,5 punt, het kwam er dus op aan op het laatste toestel, het paard, geen fouten te maken. En dat deed hij, hij scoorde 12.900 punten. Met een puntentotaal van 83,300 punten mag hij zijn derde Belgische allroundtitel achter zijn naam schrijven, hij won deze ook al in 2011 en 2013.

De juniorentitels gingen naar Nina Derwael (TK Sta Paraat-PHH Hasselt) en Bernard Pire (La Nivelloise).

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.