Cindy Vandenhole en Simon Debacker in Gymfed-atletencommissie

Cindy Vandenhole deed in 2015 mee aan het WK in Glasgow.©ERIC LALMAND BELGA
Cindy Vandenhole deed in 2015 mee aan het WK in Glasgow.©ERIC LALMAND BELGA
Redactie KW

Negen voormalige (top)sporters sluiten zich aan bij de werking van Gymfed. “Zij zullen deel uitmaken van de adviescommissie voor en door topsporters en zullen de stem vormen van de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking”, klinkt het bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Bij de samenstelling van de leden zijn er met Simon Debacker uit Waregem en Cindy Vandenhole uit Kortrijk twee West-Vlamingen bij.

De negen kandidaten werden door het bestuursorgaan van de federatie gekozen uit twaalf kandidaturen. De commissie zal tweemaandelijks samenkomen en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een ethisch en gezond sportklimaat voor al onze (top)sporters binnen de verschillende disciplines. Met Simon Debacker en Cindy Vanhole zetelen er twee West-Vlamingen in de adviescommissie.

Trampoline en toestelturnen

Simon Debacker fungeert voor trampoline. De 28-jarige uit Waregem, lid van Lenig en Vlug Beveren-Leie, won zowel solo als synchroon in zijn sport verschillende Vlaamse en nationale titels. In 2019 behaalde hij samen met Joris Geens een WK-selectie voor Tokio.

Cindy Vandenhole, op maandag 8 maart 22 jaar geworden, is er voor Toestelturnen Meisjes. De gewezen turnster uit Kortrijk was in de artistieke gymnastiek actief. Ze begon haar carrière als senior in 2015. Haar favoriete toestellen waren de brug en de sprong.

Cindy (Vaste Vuist Lauwe) maakte deel uit van het Belgische team dat elfde werd op het WK 2015 in Glasgow. Voor de Olympische Spelen in Rio werd ze aangeduid als reserve. In 2017 zette ze een punt achter haar turncarrière.

Lees verder onder de foto.

Simon Debacker behaalde in de discipline trampoline diverse titels. (archieffoto)© DB
Simon Debacker behaalde in de discipline trampoline diverse titels. (archieffoto)© DB

Bouwen aan nieuwe cultuur

De oprichting van een atletencommissie kadert in het willen helpen bouwen aan een nieuwe cultuur binnen de turnsport, een initiatief dat Gymfed vorige maand naar buiten bracht. De nieuwe atletencommissie heeft volgens de federatie als doel “een duidelijke stem te geven aan de sporters binnen en buiten de (top)sportwerking van de federatie, een aanspreekpunt te zijn voor alle (top)sporters binnen de Gymnastiekfederatie waarbij vertrouwen en integriteit voorop staan en inspraak te geven in het (top)sportbeleid van Gymfed door het formuleren van adviezen voor de Topsportcommissie en/of het Bestuursorgaan.”

De atletencommissie is samengesteld uit een voorzitter, secretaris en maximaal 10 sporters die de laatste acht jaar deelgenomen hebben aan een EK, WK, World Games of Olympische Spelen.

Naast Simon Debacker en Cindy Vandenhole zijn dit de andere leden: Lore Vanden Berghe en Yana Vastavel (Acro), Julie Zels (Ritmiek), Velika De Jaeger (Rope Skipping), Lukas Van den Keybus (Toestelturnen Jongens), Senna Deriks (Toestelturnen Meisjes) en Tachina Peeters (Tumbling).

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten