Cindy Vandenhole derde op Novara Gymcup

Cindy Vandenhole, Vaste Vuist Lauwe, behaalt met het nationale team brons op de Novara Cup. Trainster Vaste Vuist Lauwe Shana Dezwarte met topsportgymnaste Cindy Vandenhole. © GF
Redactie KW

Het nationale Delhaize TOP-team gymnastiek meisjes, met de Lauwse Cindy Vandenhole, is zaterdag derde geëindigd op de Interland ‘Novara Cup’ in Italië. Roemenië won, Italië zelf werd tweede.

Het Belgische team startte de wedstrijd aan balk, niet de wedstrijdvolgorde van het WK waar de laatste maanden volop op getraind werd. De meisjes nemen een wat onzekere start met hier en daar wat foutjes en 1 val die in het eindresultaat wordt meegerekend. Maar aan de brug weten ze zich in de wedstrijd te turnen en tonen ze hun klasse, met een score van 55,45 punten halen ze het hoogste teamresultaat op dit toestel! Op vloer kunnen de grondoefeningen bekoren, op een paar landingsfoutjes na werkt iedereen zijn oefening mooi af. Ze kunnen deze lijn ook doorzetten op sprong waar ze 55.50 punten verzamelen.

Individueel zette Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis Waas) de hoogste Belgische allroundscore neer. Met 54,950 punten eindigde ze op de 6de plaats in de het allroundklassement. Rune Hermans (Gym Haacht) eindigde 10de, Gaelle Mys (OTV Nazareth – 12de), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas – 13de) en Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe – 16de). Het Belgische team beschikt hiermee over een mooie homogene groep turnsters die allen rond de 54.00-55.00 punten kunnen turnen. Nieuwkomer Jelle Beullens (De Gympies Keerbergen) kwam uit aan balk en grond.

Roemenië en Italië vochten onder elkaar een spannend duel uit dat uiteindelijk gewonnen werd door de meisjes van het Roemeense team, aangevoerd door Larissa Iordache die met een monsterscore van 59,750 punten ook de eerste plaats nam in het allroundklassement. Het zilver en het brons gingen naar Carlotta Ferlito en Elisa Meneghini (ITA).

Het doel op deze ontmoeting was 218.00 punten turnen en daar zijn de meisjes in geslaagd. Er wordt dan ook met veel vertrouwen uitgekeken naar het WK eind deze maand in Glasgow. In principe vervoegt de gekwetste Julie Croket (GymMAX) het team in Glasgow en zal Jelle Beullens of Dorien Motten (Turnkring Bilzen) aangeduid worden als reservegymnast.

De punten werden op de Novara Cup bij elkaar geturnd door:

· Jelle BEULLENS (De Gympies Keerbergen)

· Rune HERMANS (Gym Haacht)

· Gaelle MYS (OTV Nazareth)

· Cindy VANDENHOLE (Vaste Vuist Lauwe)

· Lisa VERSCHUEREN (Sportiva Sint-Gillis-Waas)

· Laura WAEM (Sportiva Sint-Gillis-Waas)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.