Chrono beslist in West-Vlaams duel tussen Karel Vanhaecke en Matthias Vermeersch

Matthias Vermeersch © Foto Coghe
Redactie KW

De jaarlijkse ‘MCLB-eindejaarscross’ werd een succes met 265 piloten die deelnamen en een groot pak toeschouwers die konden genieten van spannende wedstrijden en het geboden spektakel.

Bij de Juniors mx1 werd het een West-Vlaamse strijd met Karel Vanhaecke uit Oostkamp en Matthias Vermeersch uit Ardooie. Karel schreef de eerste reeks op zijn naam, in duel met Matthias die in de laatste ronde een schuivertje maakte en een tiental meters moest prijsgeven. In de tweede manche zelfde drie piloten in strijd voor de reekszege, met gastrijder Peeters als winnaar. Vermeersch opnieuw tweede en Vanhaecke op de derde plaats. Deze drie rijders telden in totaal vier punten zodat de chrono moest beslissen, en deze met drie seconden in het voordeel wees van Karel Vanhaecke voor Matthias Vermeersch en de Antwerpse Jeff Peeters.

Een tweede West-Vlaamse zege was weggelegd voor Jelle Verbeke uit Waregem bij de Beloften. De jonge kerel bewees op het einde van het afgelopen seizoen dat hij als een der toppers bij de Beloften zal moeten gerekend worden in het komende seizoen en dat kon hij bevestigen met een dubbele tweede plaats en eindwinst. De bloemen mochten mee richting Waregem.

Nog eentje die dik tevreden rondliep na afloop van zijn reeksen was Roeselarenaar Livay Bulik, niet alleen omdat hij sinds een paar maanden de liefde van zijn leven ontdekte, maar ook omdat hij naar de hulde mocht na afloop als tweede bij de Nieuwelingen mx2. Livay kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag.

Bij de Nationalen en Internationalen heel wat gastrijders, bij de Nationalen mx2 was Greg Demeulemeester knap bezig en volledig in opbouw naar het nieuwe seizoen om er het beste van te maken na zijn zware schouderblessure in het voorbije seizoen. De vriendelijke kerel uit Kerkhove kwam als tweede en vierde door de finish en mocht naar de hulde als derde in totaal.

Bij de Internationalen verraste Jaimy Deleersnijder uit Zulte met de kopstart en hij hield het waarempel vol tot onder de geblokte vlag. Mooie zege van start tot finish. In de tweede manche kwam de Zultenaar niet zo goed weg en moest vrede nemen met de zesde plaats, alsnog goed voor de tweede eindstek Inters mx1.

Bij de Zijspannen werd het drummen aan het starthekken, liefst 23 karren boden zich aan, waaronder heel wat toppers uit de BMB en WK. De Nederlanders Veldman-Vanderplas zorgden voor een dubbele reekszege, gevolgd door de broers Cools. Op een dubbele derde plaats onze Maxime Van Der Haeghen uit Koolkerke-Brugge met Jens in het bakje. De jonge Dylan Boussy uit Koekelare met Achly Vanlerberghe in het zijspan werden dubbel vijfde en vierde in de eindstand. Derde MCLB-ers werden Yens Delmotte-Andy Algoet met de achtste plaats.

(Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

>> Volgende afspraak voor het nieuwe seizoen, met start op 5 en 6 maart te Overslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier