Christmas Fun Run in De Haan lokt 1350 kerstmannen

Het podium van de 7,2 km bij de dames met Sabrina Samaey, Saida Hollevoet, Karen Peeters, organisator Stijn Bulcke en sportfunctionaris Bas Vanhaecke. © FRO
Redactie KW

Het sfeervol verlichte stadspark La Potinière was op zaterdagavond het decor voor de Christmas Fun Run. Liefst 150 jonge kerstvrouwen en -mannen namen deel aan de vier jeugdlopen. Daarna stonden de 1.200 deelnemers aan de 5 en de 7,2 km te dansen en te springen voor de opwarming. Het was één rood-witte zee met duizenden lichtjes.

Bruggeling Wout Louagie liep, onder luid applaus van de vele toeschouwers, als eerste over de streep, als winnaar van de 5 km. Hij won in 17’53”, een half minuutje sneller dan Christophe Dequidt uit Varsenare. Derde was Tjorven Bossu uit Beernem. Bij de dames ging de zege ook naar Brugge. De jonge Stien Van Tyghem was de snelste voor Amber Ryckier (Brugge) en Trees Van Hollebeke (Oostende).

In de slotfase van de 7,2 km liep Bredenaar Gunther Laenens even de verkeerde kant uit zodat hij niet als eerste over de streep kwam. Zijn tegenstander Brecht Brackx uit Oostende toonde zich heel sportief, zodat Laenens als terechte winnaar kon gevierd worden voor Brackx en Bredenaar Jasper Vitse. Bij de dames stond Sabrina Samaey (De Haan) op het hoogste schavotje. Ze won voor Saida Hollevoet (Stalhille) en Karen Peeters (Knokke). Uiteraard mocht iedereen na afloop zijn kerstpak houden.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.