Chloë Beaucarne en Giebe Algoet West-Vlaamse atleten van het jaar

De West-Vlaamse atleten van het jaar zijn bekend. Bij de dames toonde hordenloopster Chloë Beaucarne zich de beste, ze vestigde dit seizoen zowel indoor als outdoor persoonlijke besttijden en pakte ook gouden medailles bij de beloften. Bij de heren was Giebe Algoet, een van Vlaanderens hoogspringtalenten, de laureaat. Ook hij werd Belgisch kampioen bij de beloften.

Op de foto zie je de winnaars van de clubklassementen. © Foto Wouter Vander Stricht

In Izegem stond vrijdagavond de prijsuitreiking van het jeugdatletiekcriterium plaats. Ook de winnaars van het PCP-klassement, de clubklassementen en beste West-Vlaamse atleten van het jaar werden bekend gemaakt.

In het jeugdatletiekcriterium strijden de jonge atleten een heel jaar lang om in de diverse categorieen, meisjes en jongens, cadetten en scholieren tot winnaar van het JAC gekroond te worden.

Winnaars waren hier bij de meisjes cadetten: Lore Louagie (sprintnummers, AVR), Jente De Keyser (loopnummers, OB), Eline Demeester (springnummers, MACW) en Margot Gotelaere (werpnummers, AZW).

Bij de meisjes scholieren Sara Stevens (sprintnummers, AVR), Femke Deleu (loopnummers, FLAC), Camille Cham (springnummers, AVR) en Femke Beyens (werpnummers, MACW).

Bij de jongens cadetten ook een mooie winnaars met Wout De Waegenaere (sprintnummers en loopnummers, KKS), die in twee categorieën de zege binnenhaalde en Robbe Depotter (werpnummers, AVR).

De scholieren jongens hadden met Jens Lejeune (FLAC) een veelvraat. Hij won zowel op de sprint-, loop- en werpnummers. Enkel Hannes Terryn (AVMO) op de springnummers kon Lejeunes heerschappij doorbreken, maar ook daar werd Jens derde.

Bij de clubklassementen vielen AZW (meisjes cadetten), AVR (jongens cadetten), HAC (meisjes scholieren), FLAC (jongens scholieren in de prijzen), HAC (dames) en FLAC (heren). In het totaalklassement was HAC bij de dames de grote winnaar, bij de mannen is dat FLAC.

Atleten van het jaar

De atleten van het jaar werd verkozen door een jury van kenners, let wel hier komen atleten als Koen Naert (niet aangesloten bij een West-Vlaamse club) niet in aanmerking. Niettemin was de strijd vrij spannend.

Bij de dames haalde Cloë Beaucarne het voor Hanne Vandenbussche en Ilke Lagrou. Bij de heren hielde Giebe Algoet concullega’s Alessandro Van De Sande en Matthijs Casteele af.

DAMES

1. Chloë Beaucarne (FLAC) – 48 (12x 1e – 4x 2e – 4x 3e)

2. Hanna Vandenbussche (AVR) – 32 (7x 1e – 3x 2e – 5x 3e)

3. Ilke Lagrou (HAC) – 20 (8x 2e – 4x 3e)

4. Annelies Sarrazin (FLAC) – 15 (2x 1e – 4x 2e – 1x 3e)

5. Helena Ponette (HCO) – 14 (2x 1e – 4x 2e )

HEREN

1. Giebe Algoet (HCO) – 49 (12x 1e – 6x 2e – 1x 3e)

2. Alessandro VAN DE SANDE (OB) – 28 (5x 1e – 4x 2e – 5x 3e)

3. Mathijs CASTEELE (KKS) – 23 (4x 1e – 3x 2e – 5x 3e)

4. Aurèle VANDEPUTTE (HAC) – 22 (3x 1e – 5x 2e – 3x 3e)

5. Nils PAUWELYN (FLAC) – 9 (2x 1e – 1x 2e – 1x 3e)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.