Chase Suffys (KAVR) blij weer te kunnen crossen: “Ik doe altijd mijn uiterste best”

Chase Suffys wil graag zoveel mogelijk het podium beklimmen. (foto FD)
Redactie KW

De 11-jarige Chase Suffys kijkt uit naar zondag om deel te nemen aan de CrossCup op Schiervelde. “Begin november was ik zo blij dat ik eindelijk weer eens aan de start kon staan van een veldloopwedstrijd. In de Cross van Waregem debuteerde ik bij de eerstejaars miniemen met een mooie vierde plaats.”

“In het verleden werd ik al drie keer West-Vlaams kampioen in het veldlopen: twee keer bij de benjamins en één keer bij de pupillen. In 2018 eindigde ik als derde in de CrossCup in Roeselare. Ik doe altijd mijn uiterste best om zo goed mogelijk te presteren. Ik heb niet echt een sportidool, maar ik ben fan van alle sporters die ervoor gaan!”

Alles geven

“Ik ben gemotiveerd om een aantal keren op het podium te staan op de crosswedstrijden deze winter. Ik zal zondag alles geven, want een goed resultaat zou mooi zijn als dank voor mijn goeie trainers en leuke club KAVR! Ik droom er ook van om op het Belgisch kampioenschap sterk te presteren en wie weet kan ik in de toekomst op Europees niveau iets bereiken”, verkondigt Chase zijn sportieve ambities.

“Ik ben sinds 2015 lid van Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare. Mijn ouders motiveren mij om aan sport te doen, want ze zijn ook sportief. Papa deed aan competitiezwemmen, basketbal en triatlon en mama aan kajakken en volleybal. Mijn voorkeur gaat naar atletiek, omdat er veel variatie in is. Mijn lievelingsdisciplines zijn verspringen, hockeybal (voorbereiding speerwerpen), 600 meter en veldlopen.”

Meerkamp

“De voorbije zomer won ik eind juni de meerkamp van Tielt en wist daarbij meer dan 30 deelnemers te verslaan. Naast atletiek ben ik ook elke week te vinden bij de Roeselaarse Scouts, waar ik heerlijk kan ravotten. En vind je mij niet buiten… ja, dan zit ik me te amuseren met mijn Lego Technic”, besluit de leerling van het zesde leerjaar Het Anker in Brugge.

(FD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.