Charline Vanneste en Misha Declercq winnen in Presto Loop

De top4 bij de heren Bulrinck, Moerman, winnaar Declerck en Cottyn. © FRO
Redactie KW

Na de jogging met 90 deelnemers en overwinningen voor Trui Vanden Bulcke en Frederik De Backer, stonden 225 deelnemers aan de start van de 18de Presto-Loop in Ichtegem, de derde wedstrijd van het Running Center Criterium.

In de eerste ronde voerde Jimmy Bultinck (Aartrijke) de forcing. Achter hem keken Karel Moerman (Diksmuide), Misha Declerck (Aartrijke), Jannes Cattyn, Jeroen Swinnen (Bredene) en Kurt Verbrugghe (Eernegem). Bultinck bleef ook in de tweede ronde stevig doorgaan en krachten verspelen. In de derde ronde kwamen de drie achtervolgers, Moerman, Cattyn en Declerck steeds dichterbij en uiteindelijk kregen we in de laatste ronde een hergroepering. De koplopers demarreerden om beurt maar niemand kon echt een gat slaan. Op één kilometer van de streep ging Misha Declerck nog eens zijn kans. De anderen aarzelden en Declerck hield vol tot aan de streep. Hij won in 33’38”, voor de jonge Cottyn, Karel Moerman en de ontgoochelde Jimmy Bultinck.

Bij de dames had Charline Vanneste (Meulebeke) geen tegenstand. Vanneste die zaterdag in Rollegem-Kapelle loopt en zondag in Parijs, won in 39’19”, (ver) voor Hilde Hindryckx (Torhout) en Isabel Daenekynt (St. Andries).

De volgende wedstrijd van het Running Center Criterium is de 10 km van Gistel, op 2 mei.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier