Op de 7,5 km bij de dames ging de zege voor de achtste maal naar Charline Vanneste (Meulebeke), die van bij de start aan de leiding liep. Ze won vlot in 27'08", voor Sabine Dejaeghere (Ardooie), Veerle Dejaeghere (Ardooie), Lies Deruddere (Wevelgem) en Charlotte Vanmassenhove.

De heren moesten 11,2 km of drie ronden lopen. Favoriet Micha Declerck (Aartrijke) hield zich een ronde kalm in het gezelschap van Karel Moerman (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zekegem), Jannes Cottyn (Leuven) en Steven Broucke (Diksmuide). In de tweede ronde zette Declerck, die getraind wordt door Stijn Fincioen, een tandje bij en hij liep onbedreigd naar de zege in iets meer dan 37 minuten. Jannes Cottyn won met duidelijk verschil de strijd voor de tweede plaats, op ruim één minuut van de winnaar. Karel Moerman finishte derde, Tom Vanslambrouck vierde en Steven Broucke vijfde. Ter gelegenheid van de jubileumeditie kreeg elke deelnemer een Keyte-fles van een halve liter.

De top 4 bij de dames: Charline Vanneste Sabine Dejaeghe, Veerle Dejaeghere, Sabine Dejaeghere en Lies Deruddere, FRO
De top 4 bij de dames: Charline Vanneste Sabine Dejaeghe, Veerle Dejaeghere, Sabine Dejaeghere en Lies Deruddere © FRO

De volgende wedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland is de Omloop van de Tassche op vrijdag 2 augustus.

(FRO)

Op de 7,5 km bij de dames ging de zege voor de achtste maal naar Charline Vanneste (Meulebeke), die van bij de start aan de leiding liep. Ze won vlot in 27'08", voor Sabine Dejaeghere (Ardooie), Veerle Dejaeghere (Ardooie), Lies Deruddere (Wevelgem) en Charlotte Vanmassenhove.De heren moesten 11,2 km of drie ronden lopen. Favoriet Micha Declerck (Aartrijke) hield zich een ronde kalm in het gezelschap van Karel Moerman (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zekegem), Jannes Cottyn (Leuven) en Steven Broucke (Diksmuide). In de tweede ronde zette Declerck, die getraind wordt door Stijn Fincioen, een tandje bij en hij liep onbedreigd naar de zege in iets meer dan 37 minuten. Jannes Cottyn won met duidelijk verschil de strijd voor de tweede plaats, op ruim één minuut van de winnaar. Karel Moerman finishte derde, Tom Vanslambrouck vierde en Steven Broucke vijfde. Ter gelegenheid van de jubileumeditie kreeg elke deelnemer een Keyte-fles van een halve liter.De volgende wedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland is de Omloop van de Tassche op vrijdag 2 augustus.(FRO)