Cedric Van De Putte wint Berenloop in Beernem

De kopgroep van vier bij het ingaan van de tweede ronde. © ACR
Redactie KW

De Oost-Vlaming Cedric Van De Putte finishte zondag voor Abdelilah El Hammaz en Alexander Diaz Rodriguez. Elien Daneels was de snelste dame in de Berenloop in Beernem.

Zondagmiddag onder een gezellige herfstzon en bij een temperatuur van om en bij de twintig graden verschenen opnieuw een pak atleten in en rond ontmoetingscentrum De Kleine Beer in Beernem. De plaatselijke atletiekclub organiseerde er voor de dertiende keer de Berenloop. In totaal namen aan de verschillende afstanden in de diverse categorieën ongeveer 450 lopers deel. Aan de start ook enkele buitenlanders.

De start van de tien kilometer was niet bijzonder snel. Er vormde zich een kopgroep van ongeveer vijftien lopers. Het tempo voorin werd gecontroleerd door Alexander Diaz Rodriguez en Cedric Van De Putte. Bij het ingaan van de tweede ronde moest het duo wel rekening houden met de Burundees Onesphore Nkunzimana die toch een snelle tien kilometer in de benen heeft. Ook Abdelilah El Hammaz bleef in de buurt.

Eerste marathon

Met de laatste twee kilometer in zicht ging Van De Putte er alleen vandoor, enkel de Marokkaan El Hammaz kon hem nog volgen. “Ik voelde op dat moment dat ik nog voldoende in de tank had om op het einde een sprint in te zetten”, aldus de winnaar. “Ik ben twee, drie weken opnieuw aan het trainen en meteen op niveau, dat is toch wel mooi.” Van De Putte finishte in 31’12”, voor El Hammaz (31’16”) en Diaz Rodriguez (31’30”). De Bruggeling is in volle voorbereiding voor zijn eerste marathon, die in eigen stad halfweg oktober.

Bij de dames was de zege voor Elien Danneels uit Wingene (37’13”), voor Annelies Deketelaere uit Hooglede (37’37”). De Gentse Ann-Sofie Claeys werd derde (38’35”).

Simon Verlinde won in eigen streek de wedstrijd over 3 km voor Tom Vandecasteele uit Veldegem en Bruggeling Filip Rondelée die de weddenschap met zijn dochter om eerder dan haar te finishen won. Josephine Rondelée werd vijfde en eerste dame voor Stien Van Tieghem en Eva Logghe, beiden ook al uit Brugge. De 1 km voor de jeugd werd gewonnen door Flore Leroy (meisjes) en Wout Leysele (jongens).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier