Buitenlandse piloten maken indruk op Qualifying Stage van Renties Ypres Rally

Filiep Masselin

De Qualifying Stage van donderdagavond zorgde voor een eerder verrassend resultaat want de volledige top drie werd ingenomen door buitenlandse piloten. Namen de Belgische piloten geen risico’s of is dit een voorteken voor de rally zelf?

De Qualifying Stage is voor de piloten de laatste kans om hun wagen nog iets beter af te stellen en zo met het nodige vertrouwen van start te gaan. Dit vertrouwen zal zeker bij Craig Breen en Kevin Abbring zeer groot zijn want zij waren de snelsten donderdagavond. De beide V.W. Polo’s werden slechts door enkele honderdsten van een seconde gescheiden en waren beduidend sneller dan de rest van het deelnemersveld.

Dat zowel Breen als Abbring enkel mikken op de zege in Ieper wisten we al op voorhand en donderdag hebben ze meteen kleur bekend. Daarenboven bewezen de V.W. Polo’s dat ze sneller zijn dan de rest van de R5 wagens. Met de Brit Rhys Yates op de derde plaats betekende dat dat de Belgen eigenlijk niet in het stuk voorkwamen en dat is toch wel verrassend. De enige aanvaardbare uitleg is dan ook dat de Belgische toppers als Princen en Loix geen risico namen. De Belgische delegatie weet nu ook dat ze rekening gaan moeten houden met Craig Breen en Kevin Abbring.

Kevin Abbring, die woensdagavond bij de voorstelling van zijn wagen doodleuk vertelde dat de V.W. Polo een gemakkelijk te besturen wagen is, wordt voor ons de te kloppen man. Zowel Breen als Rhys lieten zich in vorige edities al op fouten betrappen en ook nu twijfelen we aan hun kunnen. Onze landgenoten zullen vrijdagavond al kleur moeten bekennen en meteen voluit gaan om het tempo van Abbring te kunnen volgen. De verschillen tussen de R5 wagens zijn nooit groot en ook dit weekend voorspellen we een spannende strijd tot de allerlaatste klassementsproef. Daar kunnen de toeschouwers alleen om juichen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.