Brugse triatleet Louis Naeyaert stopt bij LTTD

Louis Naeyaert. © ACR
Redactie KW

Na vier jaar bij het Leie Triatlon Team Dienze gaat de Bruggeling vanaf volgend jaar als een individueel atleet verder. “Ik bedank mijn ploeg voor de mooie jaren samen. We werden samen Belgisch kampioen ploegentriatlon en haalden elk jaar prachtige overwinningen binnen, als ploeg.”

Louis Naeyaert (24) uit Sint-Kruis maakte in 2012 als lid van het Brugse McCann Tri Team een eerste keer kennis met de triatlonsport. Het jaar nadien stond hij voor het eerst aan de start van de triatlon in zijn stad. Hij maakte daarna deel uit van de jeugdwerking van het Triatlon Brugge Team (TBT) en in 2016 deed hij de overstap naar het Leie Triatlon Team Deinze (LTTD).

Binnen die Oost-Vlaamse club won hij in 2019 de wedstrijd in Brugge. De mooiste overwinning in zijn carrière. Eerder werd hij twee keer eerste en een keer tweede in de Veloopzwem in De Haan, won hij de kwarttriatlon in Bredene en de Memorial Kenneth Neyt in Brugge. Vorig jaar kwam Louis’ grote doorbraak, want na die winst in Brugge was hij ook in Veurne en Kortrijk de snelste.

In maart van dit jaar begon Naeyaert met een opleiding vliegveldbrandweer binnen defensie. Eerst in Leopoldsburg, gevolgd door een basisopleiding in Bevekom om uiteindelijk in Kleine-Brogel gestationeerd te geraken, met de bedoeling om met een topsportstatuut aan triatlon te kunnen doen.

2020 moest voor Louis sowieso een investeringsjaar worden waarin hij minder wedstrijden wilde doen of minder aan de start zou verschijnen. De wedstrijden van vorig jaar stonden wel terug op zijn planning. Veurne, Kortrijk iets minder en vooral Brugge vormden opnieuw een hoofddoel, maar die vonden omwille van corona niet plaats. Naeyaert neemt nu na vier jaar afscheid van het Leie Triathlon Team Deinze en wil zich in 2021 als een individuele atleet voornamelijk nog op de kwart niet-stayer focussen, met een eerste opstap naar de halve triatlon.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.