Brugse shorttrackers in nieuw Be Gold-project

Bedoeling van het project is jonge Belgische shorttrackers klaar te stomen voor een deelname aan de aflossing op de volgende Olympische Winterspelen in Beijing in 2022. De Bruggelingen Warre Van Damme en Rino Vanhooren maken hier deel van uit.

Warre Van Damme werd nieuw opgenomen in het Be Gold-project. © ACR

De Koninklijke Belgische Schaatsfederatie heeft met de start van het nieuwe schooljaar ook het nieuwe Be Gold-project goedgekeurd, dat in Hasselt zal plaatsvinden. In samenwerking met bondscoach Pieter Gysel zal Steven Peeters, voormalig shorttracker en trainingspartner van de huidige nationale ploeg, de Belgische shorttrackers naar de top begeleiden. Warre Van Damme (16) als junior en Rino Vanhooren (22) als senioren, beiden lid van de Brugse Shorttrack Club (BSC) maken deel uit van de groep.

Warre vormt samen met Adriaan Dewagtere (STKG, 18 jaar), Enzo Proost (STKG, 17 jaar) en Warre Noiron (IRTA, 14 jaar) de kernploeg van het Be Gold-project, waarbij Warre Noiron slechts in beperkte mate zal aansluiten door zijn jonge leeftijd. Daarnaast sluiten met Rino Vanhooren, Gert-Jan Goeminne (IRTA, 24 jaar) en Ward Pétré (YDS, 22 jaar) drie senioren aan. “Samen met Stijn Desmet (IRTA, 21 jaar) die in Heerenveen met de Nederlandse ploeg traint, bewezen deze heren al tijdens vorige seizoenen op internationaal niveau een sterk team te zijn. De junioren kunnen zich geen betere trainingspartners wensen en beginnen in september aan hun Road to Beijing 2022”, klinkt het bij de federatie. Op de volgende Olympische Winterspelen in Beijing kunnen enkel de beste acht ploegen ter wereld aan de start verschijnen.

Rino Vanhooren maakte vier jaar geleden ook deel uit van het Be Gold-project maar kon zich toen met de Belgische aflossingsploeg niet kwalificeren voor de Olympische winterspelen in Zuid-Korea.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.