Brugse shorttracker Rino Vanhooren wordt tweede in het Italiaanse Turijn

Rino Vanhooren zette een knappe prestatie neer tijdens de Star Class-wedstrijden in het Italiaanse Turijn. © AC
Redactie KW

Rino Vanhooren zette een knappe prestatie neer tijdens de Star Class-wedstrijden in het Italiaanse Turijn. Schaatser Mathias Vosté kan niet bevestigen in Japan.

Rino Vanhooren, een 23-jarige shorttracker van de BSC Short Track Club, eindigde zondag in de finale van de 1000 meter als tweede. Op de 500 en de 1500 meter moest Vanhooren genoegen nemen met een derde plaats achter de Nederlander Koen Slootweg. In de algemene rangschikking eindigde de Bruggeling, die deel uitmaakt van de nationale selectie, als tweede en moest hij enkel de Nederlander Sven Roes laten voorgaan. Roes won alle afstanden.

Nog bij de senioren was er een zesde plaats voor Ward Pétré (YDS), Gert-Jan Goeminne (IRTA) eindigde als twaalfde en Robbe Volckaert (STKG) werd vierde landgenoot op plaats 22. Een andere Bruggeling en clubgenoot van Vanhooren is Warre Van Damme. Hij werd in Turijn bij de Juniores B zestiende. Warre kreeg de voorbije week een uitnodiging voor deelname aan de Youth Olympic Games in het Oostenrijkse Innsbruck, van 13 tot 22 januari. Komend weekend trekt hij naar het Nederlandse Heerenveen voor zijn derde KNSB-cup. Rino Vanhooren is met acht andere clubleden op zondag actief tijdens de Benelux Cup in Luxemburg.

Mathias Vosté in Japan

In het schaatsen werd de tweede manche van de Aziatische wereldbekers afgesloten in Nagano, Japan. De 25-jarige Bruggeling Mathias Vosté (BSC) bleef net wat boven zijn eigen nationaal record op de 500 meter. Hij finishte in 35,666 wat hem een twaalfde plaats in de B-groep opleverde. Zondag schaatste Vosté de 1000 meter in de A-groep. Hij noteerde een tijd van 1.10,621 waarmee hij als zestiende eindigde. De overwinning ging naar de Rus Pavel Kulizhnikov, die meteen ook een nieuw baanrecord van 1.08,454 neerzette.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier