Brugse Shorttrack Club grijpt zes Vlaamse titels

Redactie KW

Op de ijspiste van het Boudewijnpark in Brugge had het Vlaams kampioenschap shorttrack plaats.

Grote namen zoals Hanne en Stijn Desmet en Ward Pétrré waren er in Brugge niet bij. Maar ook enkele BSC-ers ontbraken. Naast Alexandra Danneel waren dit de broers Van Damme. Warre is op het WK junioren in Montreal actief en Fré, nationaal kampioen Juniores D, is out met een armbreuk.

De plaatselijke Brugse Shorttrack Club was op de eigen organisatie uiteindelijk met zestien snelschaatsers aanwezig en goed voor zes Vlaamse titels : Marie Keukeleire (Juniores A), Eline Van Loke (Seniores B), Simon Bilet (Senioren B), Rino Vanhooren (Senioren A), Daphne Merlevede (Senioren A) en Geert Dejonghe (Masters).

Ereplaatsen of zilver was er voor Timofey Donskoi (Juniores C) en brons voor Noah Bouve (Beloften E), Saskia Desplenter (Senioren B) en David Danneel (Senioren A).

De Brugse aflossingsploeg met Vanhooren, Danneel, Verhooghe en Dejonghe was goed voor de Vlaamse titel. Het viertal reed de 3 km op het ijs in 4:32’20” en was daarmee tien seconden sneller dan Kristallijn Gent en bijna een halve minuut voor IRTA Wilrijk.

Voor Bruggeling Rino Vanhooren en zijn vriendin Alexandra Danneel uit Zandvoorde, beiden lid van BSC, zijn er volgende maand ook twee Wereldbekerwedstrijden gepland, in Dresden (1-3 februari) en Torino (8-10 februari).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier