Brugse schaatsers zien internationale wedstrijd geannuleerd

Bruggeling Rino Vanhooren in actie. © gf
Redactie KW

Rino Vanhooren en Alexandra Danneel zouden dit weekend tijdens de Invitation Cup in het Nederlandse Heerenveen hun eerste internationale wedstrijd schaatsen, maar die werd geschrapt.

Rino Vanhooren (23) uit Brugge en Alexandra Danneel (25) uit Zandvoorde, als koppel woonachtig in Hasselt en lid van de Brugse Shorttrack Club (BSC) maken deel uit van het Belgische senioren relay team en het relay team gemengd die zich in Hasselt voorbereiden op de Spelen van Beiing 2022.

Beiden vertoeven momenteel met de Belgische delegatie in Herenveen voor een deelname aan de Invitation Cup, voor de snelschaatsers de eerste echte internationale krachtmeting sinds februari. Maar donderdagavond besliste de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond om de wedstrijd te annuleren. De reden is dat er binnen het Nederlands en Pools team een schaatser positief testte. Alsook het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland zelf en het aanzienlijk uitgedund deelnemersveld.

Had gekund

De afgelasting van de competitie verandert weinig aan het programma van de Belgen. Zij blijven in Heerenveen om er hun ijstrainingen verder af te werken al betreurt bondscoach Pieter Gysel via de KBSF de annulering van de Invitation Cup. “Volgens de informatie waarover ik beschik had deze organisatie veilig kunnen plaatsvinden, dit weekend in Thialf.” De KNSB bekijkt nu of er later dit seizoen een alternatief kan georganiseerd worden.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier