Brugse rugbyclub komt voor augustus niet meer in actie

(Archiefbeeld) © AC
Redactie KW

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen die er aan komen heeft het bestuur van de Brugsche Rugby Club beslist de leden fit te houden aan de hand van een wekelijkse challenge.

Weken in hun kot, dat duurde de leden van de Brugsche Rugbyclub véél te lang. Daarom kwam Bert Van Belle op het idee om de leden door wekelijkse challenges wat fit te houden en tevens wat te werken aan de teambuilding, want naast het sporten op zich is bij rugby het teamgevoel minstens even belangrijk.

De Challenges zijn steeds de mannenploeg tegen de vrouwenploeg en beide teams blijken bijzonder competitief te zijn. De eerste challenge, wandel of loop 500 km met je ploeg, werd nipt door de dames gewonnen. De week erna blonken de heren dan weer uit in volharding en organisatie. Er moest 200 km gewandeld of gelopen worden in estafettevorm. Na het verlies van de eerste challenge stonden de heren op scherp en ze klaarden de klus in slechts 32 uren.

“Deze week staat een Scavenger Hunt op het programma, elke dag lost de organisatie 20 opdrachten die gaan van fiets 100 km over zing ‘Zie je van Brugge’ tot help de werkmannen die ons nieuw clubhuis aan het bouwen zijn een handje. We voelen dat er hierdoor weer meer contact is tussen de leden van onze club” aldus Karen Dejonckheere die Bert af en toe wat helpt. “De nood aan contact werd steeds groter en ook al is deze nu nog via het internet, het doet deugd om weer eens samen aan iets te werken. Wat de uitdaging van volgende week zal zijn is nog niet geweten dat blijft voor de leden een verrassing, maar we hopen dat we binnenkort weer fysiek mogen samenkomen”, eindigt Bert Van Belle.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier