Brugse roeiers moeten Tim Brys laten voorgaan in Seneffe

© (Foto ACR)
Redactie KW

Aan het Hellend Vlak van Ronquières werd er zondag geroeid tijdens het Internationaal Rivierenhoofd.

De organisatoren van ‘Les 3Y Seneffe’ kenden wel brute pech, want door technische problemen moesten ze de 6 km wedstrijdafstand met 1000 meter inkorten. Bondscoach Dominique Basset blies in Seneffe verzamelen voor al zijn kandidaat-internationals en die bleken wel degelijk op de afspraak. Zij roeiden allen in skiff. Bij de senioren won de Gentse lichtgewicht Tim Brys voor Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub). Marlon Colpaert (KRNS Oostende) moest op de vijfde plaats een andere Gentenaar Ruben Claeys laten voorgaan.

Bij de junioren ging de winst naar Bruggeling Tristan Vandenbussche (BTR). Bij de dames werden Manon De Clerck en Marthe Debruycker (KRB) respectievelijk vierde en zesde.

In de namiddag kwamen ook de grotere boottypes aan bod. In 2- bij de dames zorgden Ilse Vandenhouweel en Luca Colpaert (KRNSO) voor de eerste plaats voor hun clubgenoten Nina Decraecke en Rania Nagels. In Seneffe roeiden de juniores tot zestien jaar dit jaar en op aandringen van de bondscoach vier kilometer, wat in het verleden zes kilometer was. Astrid Van Roy (KRNSO) won in skiff bij de meisjes.

Het eerste weekend van april is voor de betere roeiers in ons land nu zeer belangrijk, met de trials in Hazewinkel. Daar zal worden beslist of ze internationaal verder kunnen of niet. Alle finalisten of de laatste zes maken dan een goede kans. Na de trials volgt op 13 en 14 april de internationale regatta van Gentse RS, waar er waarschijnlijk een aantal ploegen zullen te zien waarvan de hoofdcoach denkt dat daar iets inzit. Dat zal de eerste grote test zijn. Het laatste weekend van april is er dan nog het BK korte boten in Hazewinkel.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier