Brugse roeiers domineren Open Gentse Indoor Roeikampioenschappen

Meer dan tweehonderd roeiers en roeisters uit twintig Belgische en Franse roeiclubs kleurden zaterdag de 26ste editie van de Open Gentse Indoor Roeikampioenschappen.

© BELGA

Ward Lemmelijn, kersvers Europees kampioen U23 en nationaal recordhouder indoor roeien in de open klasse, gaf in laatste instantie forfait omdat hij dan toch in gaat op de uitnodiging om te starten in het WK indoor roeien, dat op 24 februari in het Amerikaanse Long Beach plaatsvindt. Bij de mannen lichtgewicht was Niels Van Zandweghe (Brugse TR) wegens knieproblemen de grote afwezige.

Tim Brys (KR Club Gent) nam de fakkel van zijn olympische dubbeltweeploegmaat Van Zandweghe knap over. De Gentenaar verbeterde niet alleen zijn persoonlijke besttijd met meer dan drie seconden, hij stelde met 6:08.20 ook het nationaal lichtgewichtrecord, dat sinds 2016 op naam staat van Van Zandweghe, één seconde scherper.

Tim Brys, die vorig jaar met Van Zandweghe de Wereldbeker won en brons haalde op het WK, startte als lichtgewicht wel in de open klasse en finishte daarin knap vijfde. Pierre De Loof (KR Brugge) was in die categorie wel de sterkste senior. Ook de Bruggeling pakte uit met een persoonlijke besttijd, maar met zijn 5:53.6 bleef De Loof toch iets minder dan twee seconden boven het nationaal indoorrecord (5:51.70), dat Ward Lemmelijn (PXL Hasselt) vorige week op het EK realiseerde.

Bij de jongens en meisjes losten Tristan Vandenbussche (Brugse TR) en Caitlin Govaert (UN Bruxelles) de verwachtingen ruimschoots in. Beide talentvolle juniores lieten in hun categorie hun leeftijdsgenoten meer dan vijftien seconden achter zich en lijken dus klaar om ook dit seizoen op het WK voor junioren een opvallende rol te vertolken.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.