Brugse masters winnen in eigen wedstrijd met achtriemen

Redactie KW

De Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) organiseert dit weekend de 23ste Brugge Boat Race.

Aan de regatta, over een afstand van vijf kilometer, tussen de brug van Nieuweghe en het clubhuis aan het Waggelwater in Sint-Andries, namen zaterdag in het eerste luik een veertigtal achtriemen uit diverse Europese landen het tegen elkaar op.

De wedstrijd bij de seniors werd gewonnen door de Westminster School uit Groot-Britannië in 16:12’10”. Hampton, ook al uit Groot-Britannië, werd tweede in 16:28’47”. KR Brugge met De Loof, Verkest, Raaben, Deknock, De Witte, Delbeke, D’hont en De Baene legde beslag op de derde plaats in 16:41’97”.

De snelste boot bij de dames was van het Engelse BC Molesey (17:43’16”). Westminster School won tevens bij de junioren. KRB ging met vijf achtriemen op het water. Eén van hen was met de master roeiers Wildemeersch, Bovée, Neuenschwander, Martens, De Vaere, Tanghe, De Grande en Raaben. Een strijd met de gemengde boot met roeiers van Club Gent en het Oostendse K.R.N.S. Oostende kwam er niet, omwille dat zij in laatste instantie wegens ziekte afzegden. Brugge klopte wel zes andere achtriemen met voornamelijk Duitsers.

Zondag is het op het kanaal Oostende- Brugge de beurt aan een zeventigtal andere boottypes, van de ranke skiff tot verschillende vieren, met een internationaal deelnemersveld. Zo is er de deelname van Bridgit Kennedy in skiff. De Amerikaanse nam vorig jaar in een boot met vier aan het WK U23 in Rotterdam deel. Ook enkele buitenlandse studenten uit het Brugse Europacollege zullen in een boot recreatief mee roeien.

In 2019 bestaat de KRB anderhalve eeuw en dan willen ze een enorme inspanning doen om in een gans weekend 150 achtriemen aan de start te krijgen.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier