Brugse ijsberen terug uit hun kot

De Brugse ijsberen namen zondagmorgen een duik in de vijver van de Koude Keuken. (Foto ACR) © (Foto ACR)
Redactie KW

Sporten en dus ook zwemmen in openlucht mag weer, zij het onder strikte voorwaarden en in een groep van maximaal twintig personen.

De Koninklijke Brugse IJsberen Kring (BYK) nam de voorbije week een frisse duik in de Damse Vaart. Zondagmorgen konden de leden ook opnieuw terecht in de vijver van de Koude Keuken in Sint-Andries, hun nieuwe trainingslocatie sedert begin november vorig jaar. Er was alvast een mooie belangstelling, bij een watertemperatuur van zeventien graden namen zij in twee groepen van vijftien een duik in het water.

Het was door de coronapandemie van halfweg maart geleden dat er voor BYK nog een groepstraining plaatshad, begin deze week in de Damse Vaart was dit voor hen een nieuwe start bij een watertemperatuur van om en bij de veertien graden.

De conditie konden de ijsberen wel onderhouden via een tweewekelijkse videochat, maar het zwemmen werd echt wel gemist. “We zijn meer dan tevreden dat het opnieuw kan”, zegt secretaris Franky Moelaert en voorzitter van de Brugse Sportraad.

Sterke stroming

“De voorbije maanden hadden we al veel tegenslagen te verwerken. Het begon in december met onze traditionele kerstduik die toen werd afgelast omwille van de slechte waterkwaliteit. Ook diverse competities gingen voor onze leden niet door, zoals de overtocht van de Maas omwille van de sterke stroming. En ook de traditionele Brugse zwemdoortocht in de Lange Rei van komende zomer op zaterdag 29 augustus in een eigen organisatie werd nu reeds afgelast”, zucht Moelaert.

Op maandag in de Damse Vaart, op donderdag in de Sint-Pietersplas in Brugge en ook zondag in de Koude Keuken in Sint-Andries wordt er door de zwemmers vooral gelet op het afstand houden. “Bij het zwemmen gebeurt dat sowieso, het is vooral belangrijk bij het in het water gaan. Voor de rest verandert er niet zoveel”, besluit Moelaert.

(ACR)

Alle info voor het zwemmen via byk@telenet.be of 0486/699972.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.