Brugse en Oostendse roeiers worden vierde op EK

Marlon Colpaert, Sander De Witte, Bert Verkest en Liam Beerlandt. © ACR
Redactie KW

In Trakai in Litouwen roeiden Liam Beerlandt (KRSN Oostende), Marlon Colpaert (KRSN Oostende), Sander De Witte (KR Brugge) en Bert Verkest (KR Brugge) in de Belgische dubbelvier.

Zij hadden zondagmorgen in een spannende race een verwoede eindsprint nodig om de Wit-Russen in de slotmeters te kloppen en zich zo voor de finale te plaatsen. De Belgische dubbelvier realiseerde op die manier met 6:10.760 de derde tijd van de zes finaleteams. In de finale zondagnamiddag werd het viertal vierde na Italië, Duitsland en Tsjechië. Ze roeiden de 2.000 meter in 6:12.080 en kwamen bijna vijf seconden tekort voor het brons. Voor de vier West-Vlamingen was het behalen van de A- finale de doelstelling om zo te kunnen hopen op een selectie voor het komende WK in augustus in Rotterdam.

Vier zonder stuurvrouw

Bij de meisjes eindigde Ilse Vandenhouweele (KRSN Oostende) uit Bredene in de vier zonder stuurvrouw in de A- finale eveneens als vierde. Zij roeide samen met Axelle Boels (KR Sport Gent), Claire Henin (RCN Sambre et Meuse) en Valerie Foqué (TRT Hazewinkel). Zij kwamen met 7:11.610 ruim zeven seconden tekort voor het brons dat naar Roemenië ging. Polen behaalde zilver, het goud was voor Duitsland.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier