Brugse Darts Vereniging stopt competitie

Retrofoto van op internationaal Bruges Belfry Darts in 2018. © (Foto ACR)
Redactie KW

Door het coronavirus wordt er dit seizoen in Brugge niet meer in competitie gespeeld. Dat heeft het bestuur van de Brugse Darts Vereniging beslist.

De competitie 2019-2020 wordt dus nietig verklaard. Er zijn geen kampioenen of dalers. In totaal namen twintig ploegen deel, in twee reeksen van tien. Deze reeksen blijven behouden voor volgend seizoen, de competitie 2020-2021. Met uitzondering van ploegen die stoppen of als er nieuwe teams bijkomen. “We hebben de beslissing genomen om het te verdelen prijzengeld evenredig naar alle ploegen te verstrekken. Wij doen ook een extra inspanning. De nu reeds bestaande ploegen moeten geen startgeld van honderd euro betalen”, klinkt het bij het bestuur van de BDV.

Iedere ploeg ontvangt honderd euro prijzengeld, bij de ploegen die stoppen wordt hetzelfde bedrag gestort. De tornooien die nog moesten gespeeld worden, zoals de bekerfinales en de masters, verhuizen naar volgend seizoen en worden door dezelfde club georganiseerd zoals voor dit seizoen gepland was. De winnaars van het koppeltornooi hebben nog een trofee van de BDV te goed. Wanneer het startschot van het volgend seizoen gegeven wordt is voor het bestuur van de Brugse Darts Vereniging nog een raadsel. Zoals bij vele instanties hangt alles af van de coronamaatregelen. Dat is ook zo voor het internationaal tornooi ‘Bruges Belfry Darts’ in het Tempelhof in Brugge, op 25, 26 en 27 september. Of dit groots evenement met een prijzenpot van 17.000 euro kan plaatsvinden is er door de organisatie nog geen beslissing genomen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier