Brugse Biljartclub ontvangt Belgische topspelers voor tornooi

Henk Blauwblomme, Bart Leys en Koen Saver van de Koninklijke Brugse Biljartclub. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Top Sport (BTS), onder voorzitterschap van Kurt, de zoon van Raymond Ceulemans, brengt in totaal drie tornooien die jaarlijks zullen plaatsvinden in drie verschillende biljartclubs, met als doel tegen het einde van 2022 een ranking te kunnen opmaken. Op basis van deze ranking plaatsen de eerste 32 spelers zich voor de Supercup, in het Antwerpse.

Een locatie die dan speciaal zal worden ingericht om te biljarten. Voordien is er vanaf december een tornooi in de Koninklijke Brugse Bilartclub, gevolgd door KBC Ons Huis in Geraardsbergen en de Eeklose Biljartclub.

Zondag loting

De voornaamste deelnemers zijn Eddy Merckx, Roland Forthomme, Jef Philipoom, Peter Ceulemans en Peter de Backer. “De loting van de kalender vindt nu zondag plaats. Pas dan kunnen we definitief beslissen wanneer er in Brugge kan gestart worden”, weet Koen Saver. “We zijn uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen en we moeten rekening houden wanneer die topspelers vrij zijn, want hen willen we er zeker bij”, klinkt het vastbesloten.

Binnen de Brugse Biljartclub zijn er naast Koen Saver, vier andere spelers die aan het tornooi deelnemen: Bart Leys, Henk Blauwblomme, Andy Prieus en Steven Van Acker. “Die laatste is aangesloten bij Eeklo maar speelt voor onze club. Van Acker staat momenteel vijfde op de ranking. De eerste zestien staan al op de hoofdtabel van 32 spelers.”

“Bart, Henk en ik moeten een kwalificatieronde spelen, Andy de prekwalificaties. We hebben ondertussen vier biljarttafels van Gabriëls aangekocht, de lakens zijn gesponsord door Royalpro. Het wordt een synthetisch laken in plaats van wol, wat voor driebanden enorm vernieuwend is, vooral qua snelheid”, besluit Saver.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.