Brugse BC heeft een succesvol internationaal tornooi achter de rug

Redactie KW

Vorig weekend troffen 400 badmintonspelers elkaar op een internationaal tornooi. Het was de vijftigste editie en de Koninklijke Brugse Badminton Club kreeg hiervoor de felicitaties van Badminton Engeland.

De Brugse Badmintonclub, die vorig jaar Koninklijke werd, mocht over de twee dagen maar liefst 400 deelnemers inschrijven, met een zeventigtal buitenlanders uit zeven verschillende landen. Zij speelden in het Tempelhof in Sint-Pieters en in de Koude Keuken in Sint-Andries. “Samen was goed voor 520 wedstrijden of 120 meer dan vorig jaar”, telt voorzitter en tornooileider Christophe Vienne. “Wij kunnen steeds op een mooie buitenlandse deelname rekenen. We zorgen voor een realistische planning en dat vinden ook zij heel belangrijk. Dankzij onze vele vrijwilligers is dit mogelijk en zo hebben we ons tornooi de voorbije halve eeuw kunnen opbouwen en kregen we een uiterst goede naam. Daarnaast zijn we het laatste tornooi voor de Belgische kampioenschappen. Doordat wij een grote organisatie zijn, kunnen de A-spelers en vooral de hooggeklasseerde meer punten verdienen.”

Traditiegetrouw was de winst in dubbel gemengd A voor het koppel Frederic Gaspard en de West-Vlaamse Sabine Devooght. Bij de dames enkel was er een bezetting van 18 speelsters. Lisa Demeyere haalde het van reekshoofd Lien Lammertyn en Sabine Devooght. Thuisspeelster Caitlyn De Bree moest wegens een aanslepende blessure verstek geven.

In heren enkel A was er een deelnemersveld van 26 badmintonners. Hier was de winst voor de Limburger Yaro Van Delsen tegen de Fransman Martin Ouazzen, beiden 17 jaar. In dubbel dames A ging de eindzege naar Steffie Annys en Elke Biesbrouck. In GD C1 was er winst voor de Bruggelingen Anton Hoys en de elfjarige Lieke Van Parys. Kristof Mijlle uit Roeselare won in Heren Enkel C1.

In HD C1 verloren Dries Devolder en Jeroen Van Gerwen, van de Brugse club Ombesa, de finale. Kobe Deleu uit Geluveld kreeg de Achievement Award omdat hij drie finales speelde. Eén ervan was samen met thuisspeler Ramon Albers, die werd verloren. In HE D won Deleu wel, net als in gemengd dubbel D met Dieke Degezelle. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier