https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse atletiekvereniging ABAV een maand lang ambassadeur

© AC
Redactie KW

September is de Maand van de Sportclub. Met deze actie willen de sportdiensten samen met Sport Vlaanderen alle sportclubs in de kijker plaatsen en de bevolking in contact brengen met het lokale sportclubaanbod. De Brugse atletiekvereniging ABAV heeft zich zelfs geëngageerd als ambassadeur.

Met deze titel moet je minstens één activiteit organiseren die afwijkt van de reguliere werking. “Je moet je club in de kijker stellen en vooral iets doen voor de jeugd”, legt voorzitter Connie Vervaecke uit. “De ganse maand september geven wij gratis trainingen voor zowel de jeugd als volwassenen. We gaan zelfs verder en doen dit tevens in de eerste week van oktober, want op woensdag 29 september geven wij ons ambassadeurschap nog meer kleur. Onder de titel ‘Breng je sportclub naar school’ gaan onze jonge leden in hun clubkledij naar school.”

In West-Vlaanderen zijn er honderden verenigingen die meedoen aan de Maand van de Sportclub. In Brugge bijvoorbeeld zijn dit er slechts drie, wat weinig is in vergelijking met andere grootsteden. Ook het onderwater hockey De Zwarte Zwanen en de Koninklijke Brugse Hockey Club neemt deel.

ABAV start tevens vanaf donderdag 23 september met start to run, begeleidt door Anna Lena, derdejaarsstudente Sport en Bewegen in Brugge en reeds zeven jaar gebeten door de atletiek. “Wie in start to run geïnteresseerd is kan vanaf dan iedere donderdag naar onze trainingen komen nabij de atletiekpiste in Sport Vlaanderen in Assebroek. Zij kunnen dan een aantal keer proberen om dan uiteindelijk al of niet lid te worden van onze vereniging.”

Op 1 november wordt officieel gestart met het winterseizoen. “We hopen dat het veldlopen kan plaatsvinden. Onze leden kijken er echt naar uit, zodat we voor het crossen opnieuw een eigen criterium kunnen houden. Die samenhorigheid is enorm belangrijk, ook binnen onze club”, besluit de voorzitter.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.