Brugse atletiekvereniging ABAV beloont zijn jeugdleden

Redactie KW

Afgelopen zaterdag was er een gezellig samenzijn van de Brugse atletiekvereniging ABAV in de gemeentelijke basisschool in Sint-Michiels. Het doel was voornamelijk de jeugd die heeft deelgenomen aan het zomercriterium in 2017 en het wintercriterium van 2017 en 2018 te belonen met een lekkere maaltijd, een trofee en een resem geschenken.

“Het zomercriterium omvat voornamelijk een zestal stratenlopen die door ons bestuur worden uitgekozen en waar onze jeugd aan deelneemt”, vertelt Filip Rondelee (49), trainer bij ABAV. “Het wintercriterium zijn dan een reeks crossen doorheen Vlaanderen ook door ons bestuur aangeduid. Iedereen die hieraan meedoet en minstens drie wedstrijden betwist, wordt beloond voor zijn inspanningen. Ik kan nu al zeggen dat ik als trainer heel tevreden ben van de geleverde prestaties. In het zomercriterium hebben we onze deelnemerslijst bijna verdubbeld. We zijn van zes naar elf gegaan. Het crossen is iets populairder en daar tellen we nu 17 deelnemers. Per wedstrijd vallen er punten te verdienen volgens leeftijd. In het algemeen klassement werd de gouden medaille gewonnen door Lennert Faict, het zilver was voor Siebe Zarghami en brons voor Joah Lerna.”

Samen met Filip is Conny Vervaecke uit Brugge verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de jeugdwerking. “Iedere atletiekclub is ooit gestart met een ‘start-to-run’ organisatie en wij kunnen natuurlijk niet achterblijven”, vertelt ze.

“Op 1 maart zijn we hiermee van start gegaan en bieden wij aan iedere geïnteresseerde loper een aangepast schema aan. Wat wij zeker niet uit het oog verliezen is de nazorg voor onze atleten. Na sommige reeksen worden de deelnemers aan hun lot overgelaten eenmaal de cursus afgelopen is. Bij ons is dit totaal niet het geval. Iedereen kan, indien hij of zij dat wil, verder blijven trainen of zelfs wedstrijden lopen. We trainen iedere donderdagavond op en rond de piste van Sport Vlaanderen en dit vanaf 18.15 uur. Iedereen is er welkom en kan de eerste drie trainingen gratis uitproberen”, besluit Conny. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.